Steam Oyun denetim sistemi var mı?

Mahmutdx

Picopat
Daha fazla  
Son yıllarda optimizasyon olayı bayağı bir boka sardı herkes hemfikirdir diye tahmin ediyorum. Konsol tarafında bunun çözümü denetim ve hatta oyunun konsola hiç çıkarılmaması gibi sıkı yaptırımlar var. PC tarafında da sizce böyle bir şey olur mu?

Geçen haberlerde gördüm, Steam'e virüslü oyun yüklemişler arkadaş. Olacak iş değil, eyvallah özgürlükçü bir platform yapısındalar, zibilyon tane oyun var ama bir denetim çizgisinin olması lazım. Adam oyun diye bir şey yayınlıyor, piyasanın neredeyse en iyi kartlarıyla bile oynayamıyorsun, sonra yüzsüzce dönüp diyor ki "oyun optimize gidin yeni bilgisayar alın"

Steam'de grafiksel olarak her şey ortada, top 10-20 de aktif kullanılan kartları herkes bilir. Ona göre bir sistem kurmaları lazım, mesela RTX 2060-2080'den sonra ki güncel kartlarda kötü performans veren oyunlara ceza gelsin. Yapımcılar optimizasyon kısmına artık biraz özen göstermeye başlamalı... Steam'de yayımlamak istemiyorsada kendi bilir sonuçta Steam'in gücünü son yıllarda gördük. Giden tıpış tıpış geri dönüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX teknolojisi çıktığından beri oyunlar böyle zenginler için sorun yok açarsın DLSS alırsın FPS'ini yeter kafasındalar virüslü oyun muhabbetini bende gördüm 100 dolar ödeyip direk Steam'e yükleyebiliyorsunuz yaptığınız oyunu denetim sistemi var ile yok arasında.

Hocam her şey talep meselesi ticarette böyle bir şey yok ki? Süt seni kusturuyorsa içmezsin, çay seni rahatsız ediyor diye bütün çayları piyasadan sürmezsin. Sizin dediğinizle tam benzeşim olacak bir şey;çok yakan arabaların piyasadan çekilmesi veya ceza yemesi.

Böyle bir mantık yok, yorumlar olumsuz olursa zaten o satıcıya dönüş yapıyor. Optimizasyonu düşük/yüksek yapması kendi çıkarına. Satış pazarı komisyonunu alır çekilir.

Virüslü oyun apayrı dünya onun kontrollerinin yapılmasında bende hemfikirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı