Oyun dışı 60Hz üstü görüntü yırtılması

Lazasker

Kilopat
Katılım
23 Haziran 2016
Mesajlar
151
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba.

BenQ mobıuz 1ms IPS 144Hz oyun monitörü | ex2510.
ASUS Dual RX 6700 XT.
Display Port kablosu.

Yukarıdaki bileşenlere sahibim. Monitör ayarlarlarını 60 Hz üstüne çekinde (100, 120, 144) internette sörf yaparken vs. görüntüde bilindik yırtılmalar meydana geliyor. Fakat oyunlarda sorun olmuyor.

Açılan konular genelde oyunlara yönelikti ama bende oyunlarla ilgili sorun olmadı. Ne yapmam lazım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u ve ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyin. Windows sorunu gibi duruyor sanki. Başka tarayıcılarda da aynı sorun var mı?
 
Windows'u ve ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyin. Windows sorunu gibi duruyor sanki. Başka tarayıcılarda da aynı sorun var mı?
Sürücüler güncel, Windows 10 da güncel. Tarayıcı ile ilgili bir sorun değil, onu sadece örnek olarak söyledim. Masaüstü boş boş açıkken de yapıyor aynı hz oranlarında aynı sorunu.
 
Teşekkürler fakat bence onun ile ilgisi yok. Ekran kartı veya monitörden kaynaklı bir sorun ama çözümü nedir bilmiyorum. Monitörü 60 Hz'a alınca sorun olmazken 100 ve üzerinde yırtılmalar oluyor.
Sorunu hala çözememedim, konu günceldir.
Sorun kablodaymış.
Ben monitörün kendi HDMI kablosunu hiç takmamıştım çünkü HDMI kablolar 144 hz desteklemiyor diye biliyordum. Sonradan satın aldığım ve dandik olduğunu sonradan öğrendiğim DP kabloyu çıkartıp monitörün kendi HDMI kablosunu takınca sorunum çözüldü. Şu an hiçbir sorun olmadan 144 hz kullanabiliyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı