Oyun fiyatları düşer mi?

"Bu durumda fiyatlar tekrar düşer mi? Çünkü geçen sene dolar 17 TL'den 12 TL'ye düşünce ürünlerdeki zamlar geri kalkmamıştı."

Buradaki fikriniz çok yanlış. Ufak bir makro ve mikro ekonomi ders kitaplarına bakarsanız sebebini öğrenebilirsin.

Diyelim hükümet değişti. Dolar oldu 10 lira bunun tekrar yükselmeyeceğinin önce uluslararası kuruluşlara ve piyasaya kanıtlamak zorundasın. Ondan sonra steamde tekrar bir güncelleme sağlar.
 
Dolar 10tl olursa para değerin artacağından dolayı fiyatı düşmese de daha rahat alabilecek duruma geleceksin.
 
Düşmez. Dolar böyle kaldığı sürece düşmez. Dolar düşerse oyunlar da düşer. Ama sanmıyorum öyle bir şey olacağını. Yani 1000 TL'ye şaşırıyoruz ama yarın 2K olma ihtimali bile var :D
 
500 liraysa zaten yerel fiyatlandırma yapılmış demek. 70 dolar dediğin para 1300 TL yapıyor.

Ürünlerdeki zamlar da ayrı mevzu. Sen ekmeği dolarla almıyorsun tabiri BELLİ BİR AÇIDAN doğru. Doların düşüşü kadar nasıl ve neden düştüğü de fiyatlar da etkili. Bu yüzden zaten tekrar 17-18'e çıktı dolar.
 
Dusmez kardesim iktidar değişse bile 10 yapabilmen icin fazi arttirman gerek(100 uzeri) ama bu da issizlik yaratır kimse goze almaz onu. Daha baska şeylerde var tabii
 
Merhaba arkadaşlar. Malum oyunlar artık 500-1000 TL olmaya başladı. Artık neredeyse hiçbir oyunda yerel fiyatlandırma kalmadı. Seçimler de yaklaşıyor. Olacağını pek sanmıyorum ama diyelim ki seçimlerde X kişisi kazandı ve dolar giderek azaldı. Diyelim ki 10 TL oldu. Bu durumda fiyatlar tekrar düşer mi? Çünkü geçen sene dolar 17 TL'den 12 TL'ye düşünce ürünlerdeki zamlar geri kalkmamıştı. Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum.
Dolar 12 nin altına düşene kadar fiyatlar düşmez. Eğer dolar 9 10 falan olursa mecburen indirmek zorundalar bence.
 

Geri
Yukarı