Ben Unity ile 2D bir oyun geliştirmek istiyorum YouTube'da bulduğum bir C# Console dersi var
Yaklaşık 80 bölüm bu seriyi bitirsem kendi platform oyunumu yapabilir miyim Unity de öğrenerek?
Dinlemeyin...Masal bunlar sermayen yoksa boşa kendini heder edersin.
Ben Unity ile 2D bir oyun geliştirmek istiyorum YouTube'da bulduğum bir C# Console dersi var
Yaklaşık 80 bölüm bu seriyi bitirsem kendi platform oyunumu yapabilir miyim Unity de öğrenerek?
Öncelikle tamamen kendi fikrin ve kendi mekaniklerin üzerine bir oyun yapacak isen;
-C#,C++ gibi programlarını yeterince bilmen gerekir.
-Kullanacağın oyun motoruna aşina olman gerekir.
-Kendi assetlerini oluşturabilmen için çizim uygulamalarını bilmen gerekir.
Eğer basit bir platform oyunu yapacaksınız kuklaları, assetleri vb hazır alabilirsiniz. Videodaki seri sanırım sadece programlama dilleri üzerine sanırsam o yüzden pek bir fikrim yok, eğer gerçekten iyi bir yazılım dili öğrenmek istiyorsan Udemy'den ders alabilirsin oyun motorunun kullanımını öğrenmek için yabancı kaynaklara bakmanı tavsiye ederim.
Not: Bu arada Python dilini biliyorsan ilk olarak "Godot Engine" oyun motorunu kullanabilirsin, kullanması basittir ve yapabileceğin çok şey var
Oyun motorları listesi - VikipediBu ücretsiz ders ile Tetris gibi oyunlar belki yapabilirsiniz ama gelişmiş bir oyun zor ama motivenizi kırmayın hiç sorun yok GTA 5 gibi bir dev bile mükemmel bir halde çıkmadı ilk önce sizde kendinize bilgi katarak ilerleyek yapabilirsiniz ama üzgünüz bu sadece C# ile olacak iş değil Java'sı falan da var bunların.
Amacın sürekli olarak oyun geliştirmek mi? Yoksa sadece dediğin platform oyununu yapmak mı?Bende dil yok sıfırım çok bilgim de yok konuda, dediğim gibi 2D karakteri zıplatıp puanlar toplayacağımız bir şey yapmak istiyorum, Unity daha basit geldi UE 4'ten o yüzdende C# tercihim ama dediğim gibi pek şey bilmiyorum
Eğer sadece 2D platform oyunu yapacak isen bunun gibi eğitimlere bakabilirsin.Bende dil yok sıfırım çok bilgim de yok konuda, dediğim gibi 2D karakteri zıplatıp puanlar toplayacağımız bir şey yapmak istiyorum, Unity daha basit geldi UE 4'ten o yüzdende C# tercihim ama dediğim gibi pek şey bilmiyorum
Oyun motorları listesi - Vikipedi
Şu koca listede java dili kullanan oyun motorları C#,C++ kullanan oyun motorlarına kıyalsa bir hayli az. Sadece reklam altyapsı,platform bağlayıcıları gibi yerlerde kullanılır. Arkadaş zaten bu işe yeni girişiyor o yüzden javaya şu an pek bir ihtiyacı yok. Ama ileride tabi ki lazım olacaktır.
Amacın sürekli olarak oyun geliştirmek mi? Yoksa sadece dediğin platform oyununu yapmak mı?
Eğer sadece 2D platform oyunu yapacak isen bunun gibi eğitimlere bakabilirsin.
İngilizce genel bir dil olduğundan istediğin bilgiye kolayca ulaşabiliyorsun, bu yüzden tabi ki ingilizce video/kaynaklardan devam et.Teşekkürler birşey daha sorucam zahmet olmassa ingilizceme güvenmediğim için youtube da yabancı c# eğitim aramıyordum ancak bir eklentiyle o sorunu çözdüm yabancı bir kaynakla çalışmam daha mı iyi olur
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.