Oyun geliştiricisi olmak için ne yapılmalı?

Fts12

Hectopat
Daha fazla  
Ben Unity ile 2D bir oyun geliştirmek istiyorum YouTube'da bulduğum bir C# Console dersi var
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaklaşık 80 bölüm bu seriyi bitirsem kendi platform oyunumu yapabilir miyim Unity de öğrenerek?

Ben Unity ile 2D bir oyun geliştirmek istiyorum YouTube'da bulduğum bir C# Console dersi var
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yaklaşık 80 bölüm bu seriyi bitirsem kendi platform oyunumu yapabilir miyim Unity de öğrenerek?

Masal bunlar sermayen yoksa boşa kendini heder edersin.

Hocam ilk olarak isin donanimsal kismi var, size basit bir unity oynu icin en az 1TB alan lazim.
En güncel olmasa da idare eder donanim lazim.
Islemci, ram, depolama onemli.

Isin obur boyutu ise:
Evet 80 bolumu asama asama uygularsaniz sorun olmaz, hem tecrube edinir hem de basit bir oyununuz olur.

Tecrubem var bu konuda.
Masal bunlar sermayen yoksa boşa kendini heder edersin.
Dinlemeyin...

Bu ücretsiz ders ile Tetris gibi oyunlar belki yapabilirsiniz ama gelişmiş bir oyun zor ama motivenizi kırmayın hiç sorun yok GTA 5 gibi bir dev bile mükemmel bir halde çıkmadı ilk önce sizde kendinize bilgi katarak ilerleyek yapabilirsiniz ama üzgünüz bu sadece C# ile olacak iş değil Java'sı falan da var bunların.

Öncelikle tamamen kendi fikrin ve kendi mekaniklerin üzerine bir oyun yapacak isen;
-C#,C++ gibi programlarını yeterince bilmen gerekir.
-Kullanacağın oyun motoruna aşina olman gerekir.
-Kendi assetlerini oluşturabilmen için çizim uygulamalarını bilmen gerekir.

Eğer basit bir platform oyunu yapacaksınız kuklaları,assetleri v.b hazır alabilirsiniz.Videodaki seri sanırım sadece programlama dilleri üzerine sanırsam o yüzden pek bir fikrim yok, eğer gerçekten iyi bir yazılım dili öğrenmek istiyorsan udemy'den ders alabilirsin oyun motorunun kullanımını öğrenmek için yabancı kaynaklara bakmanı tavsiye ederim.

Not: Bu arada python dilini biliyorsan ilk olarak "godot engine" oyun motorunu kullanabilirsin, kullanması basittir.

Öncelikle tamamen kendi fikrin ve kendi mekaniklerin üzerine bir oyun yapacak isen;
-C#,C++ gibi programlarını yeterince bilmen gerekir.
-Kullanacağın oyun motoruna aşina olman gerekir.
-Kendi assetlerini oluşturabilmen için çizim uygulamalarını bilmen gerekir.
Eğer basit bir platform oyunu yapacaksınız kuklaları, assetleri vb hazır alabilirsiniz. Videodaki seri sanırım sadece programlama dilleri üzerine sanırsam o yüzden pek bir fikrim yok, eğer gerçekten iyi bir yazılım dili öğrenmek istiyorsan Udemy'den ders alabilirsin oyun motorunun kullanımını öğrenmek için yabancı kaynaklara bakmanı tavsiye ederim.
Not: Bu arada Python dilini biliyorsan ilk olarak "Godot Engine" oyun motorunu kullanabilirsin, kullanması basittir ve yapabileceğin çok şey var

Bende dil yok sıfırım çok bilgim de yok konuda, dediğim gibi 2D karakteri zıplatıp puanlar toplayacağımız bir şey yapmak istiyorum, Unity daha basit geldi UE 4'ten o yüzdende C# tercihim ama dediğim gibi pek şey bilmiyorum

Bu ücretsiz ders ile Tetris gibi oyunlar belki yapabilirsiniz ama gelişmiş bir oyun zor ama motivenizi kırmayın hiç sorun yok GTA 5 gibi bir dev bile mükemmel bir halde çıkmadı ilk önce sizde kendinize bilgi katarak ilerleyek yapabilirsiniz ama üzgünüz bu sadece C# ile olacak iş değil Java'sı falan da var bunların.
Oyun motorları listesi - Vikipedi
Şu koca listede java dili kullanan oyun motorları C#,C++ kullanan oyun motorlarına kıyalsa bir hayli az. Sadece reklam altyapsı,platform bağlayıcıları gibi yerlerde kullanılır. Arkadaş zaten bu işe yeni girişiyor o yüzden javaya şu an pek bir ihtiyacı yok. Ama ileride tabi ki lazım olacaktır.
Bende dil yok sıfırım çok bilgim de yok konuda, dediğim gibi 2D karakteri zıplatıp puanlar toplayacağımız bir şey yapmak istiyorum, Unity daha basit geldi UE 4'ten o yüzdende C# tercihim ama dediğim gibi pek şey bilmiyorum
Amacın sürekli olarak oyun geliştirmek mi? Yoksa sadece dediğin platform oyununu yapmak mı?
Eğer sadece 2D platform oyunu yapacak isen bunun gibi eğitimlere bakabilirsin.

Oyun motorları listesi - Vikipedi
Şu koca listede java dili kullanan oyun motorları C#,C++ kullanan oyun motorlarına kıyalsa bir hayli az. Sadece reklam altyapsı,platform bağlayıcıları gibi yerlerde kullanılır. Arkadaş zaten bu işe yeni girişiyor o yüzden javaya şu an pek bir ihtiyacı yok. Ama ileride tabi ki lazım olacaktır.

Amacın sürekli olarak oyun geliştirmek mi? Yoksa sadece dediğin platform oyununu yapmak mı?

Eğer sadece 2D platform oyunu yapacak isen bunun gibi eğitimlere bakabilirsin.

Teşekkürler birşey daha sorucam zahmet olmassa ingilizceme güvenmediğim için youtube da yabancı c# eğitim aramıyordum ancak bir eklentiyle o sorunu çözdüm yabancı bir kaynakla çalışmam daha mı iyi olur

Teşekkürler birşey daha sorucam zahmet olmassa ingilizceme güvenmediğim için youtube da yabancı c# eğitim aramıyordum ancak bir eklentiyle o sorunu çözdüm yabancı bir kaynakla çalışmam daha mı iyi olur
İngilizce genel bir dil olduğundan istediğin bilgiye kolayca ulaşabiliyorsun, bu yüzden tabi ki ingilizce video/kaynaklardan devam et.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı