Yazılım Mühendüsi Olmak İçin Ne Yapmalı?

PotatoMan

Kilopat
Ben daha yeni 8. Sınıfa geçecek bir çocuğum -tabiri caizsse bi' veledim bilgisayar vb. Aletlere ilgim olduğu için kendime en uygun meslek olarak yazılım mühendisliğini seçtim. Yazılım mühendisi olmak için ne yapmalı? Kod yazmaya ne zaman başlamalı? Yazılım dilleri ne zaman öğrenilmeli? Şu an ne yapmalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bir arkadaşım ''Ardunio'' kullanıyordu ve fen bilimleri dersinde hep hocanın gözdesiydi :D. Ben sorduğumda öğrenmesi çok kolay YouTube'dan bakabilirsin demişti. Bir hedef belirlediysen şimdi azim ile çalışmalısın. Şuan Udemy'den eğitim seti alabilirsin. Veya YouTube'dan izleyip temelleri yavaş yavaş atabilirsin.

Benim bir arkadaşım ''Ardunio'' kullanıyordu ve fen bilimleri dersinde hep hocanın gözdesiydi :D. Ben sorduğumda öğrenmesi çok kolay YouTube'dan bakabilirsin demişti. Bir hedef belirlediysen şimdi azim ile çalışmalısın. Şuan Udemy'den eğitim seti alabilirsin. Veya YouTube'dan izleyip temelleri yavaş yavaş atabilirsin.
Peki bu nedir Arduino?

Mustafa Murat Coşkun bu ismi araştır çok yardımcı olur ayrıca hevesinizi kırmak istemem ama yolun çok başındasınız iyi bir okul kazanmaya bakın ben bile yazılım hevesim kaçtı ve dersleri bıraktım üniversite sınavı bu sene önceliğim, sizinde liseye geçiş sınavı önceliğiniz olsun.

Peki bu nedir Arduino?
Arduino kütüphaneleri ile kolaylıkla programlama yapabilirsiniz. Analog ve digital sinyalleri alarak işleyebilirsiniz. Sensörlerden gelen sinyalleri kullanarak, çevresiyele etkileşim içerisinde olan robotlar ve sistemler tasarlayabilirsiniz. Tasarladığınız projeye özgü olarak dış dünyaya hareket, ses, ışık gibi tepkiler oluşturabilirsiniz.

Arduino 'nun farklı ihtiyaçlara çözüm üretebilmek için tasarlanmış çeşitli kartları ve modülleri mevcuttur. Bu kart ve modülleri kullanarak projelerinizi geliştirebilirsiniz.

Mustafa Murat Coşkun bu ismi araştır çok yardımcı olur ayrıca hevesinizi kırmak istemem ama yolun çok başındasınız iyi bir okul kazanmaya bakın ben bile yazılım hevesim kaçtı ve dersleri bıraktım üniversite sınavı bu sene önceliğim, sizinde liseye geçiş sınavı önceliğiniz olsun.
Keşke sistem bizi buna zorlamasa :(

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı