Oyun geliştirme ve programlama mı bilgisayar programcılığı mı?

SquealLikeAPig

Yoctopat
Daha fazla  
Bilgi üniversitesi'nde oyun geliştirme ve programlama, bilgisayar programcılığı ve bilişim güvenliği teknolojisi bölümleri arasında kaldım. Temel bilgim var hepsiyle ilgili. Normalde bilgisayar programcılığı tercih edecektim o olmazsa diye de bilişim güvenliği teknolojisi yazacaktım. Fakat bilgi üniversitesi'nde olduğunu bilmediğim oyun geliştirme ve programlama bölümüyle karşılaştım. Bu bölümü önceden de araştırdım fakat bulunduğum şehirde hiçbir üniversitede programı yoktu, 4 tane üniversitede vardı onlar da başka şehirlerdeydi.

Normalde sayısal okurken 4 yıllık dijital oyun tasarımı bölümü ilgimi çekiyordu, ilgimi çeken tek bölüm o gibiydi. Şimdi ise 2 yıllık bu bölümü okursam DGS ile o bölüme girme şansım olabilir mi? Ayrıca oyun geliştirme ve programlama bölümü bilgi üniversitesi'nde yeni açılmış sanırım. Çünkü sıralaması da puanı da yok baktığıma göre. Bu bölümü okuyanlar varsa yardımcı olabilirler mi? Bilgisayar programcılığı çok genel geliyor aslında o tarafı iyi, genelgeçer konularda iş bulunabilirliği var ama bir yönden de kafamı karıştırıyor donanımsal ve yazılımsal yönü. Çok mezunu var ve kesinlikle okunacaksa da ciddi geliştirme istiyor.

Bilişim güvenliği teknolojisi'ni de genel olmak yerine daha çok bilgi sistemlerinin güvenliğinin sağlanması ve siber saldırılara karşı önlem alınması gibi konulara odaklanan bir bölüm gibi düşünebilirsiniz. Kendimi bu alanda geliştirmeyi istiyorum. Önceden de bir sürecim olmuştu. Fakat bu bölümde diğerlerine oranla daha çok zorluk yaşarım gibi geliyor. Aslında şöyle düşündüğüm de oldu...kendimi geliştirmek ve ilerlemek istediğim alan buydu fakat direkt olarak buna odaklanmak yerine işimi sağlama alıp programcılık yazmanın mantıklı olabileceğini düşündüm. Ama nedense bilişim güvenliğine karşı da bir güvensizlik var içimde, bu bölümü seçecek rakiplerimin yanında çok bilgisiz ve uzak kalmaktan korkuyorum. Sonuç olarak tek odağınız bu oluyor ve bu bölümde yeteneğinizi konuşturabilmek için iddialı olmalısınız.

Kısacası bu sebeplerden dolayı saatlerce oyun geliştirmek benim için daha yapılabilir geliyor ne kadar çok zorluk yaşayacağımı ve emek vermem gerektiğini bilsem de. Sizce bu doğru bir karar mı? Oyun oynamayı çok seviyorum ve hep de düşünmüşlüğüm, hayal kurmuşluğum olmuştur oyun geliştirme konusunu şöyle yapsaydım nasıl olurdu diye vs... Bu bölümde zorlanmalık ne tür şeyler yaşayabilirim? Beni bitirecek olan ne olur? Sizce bu isteğimin peşinden koşarsam ne tür bir pişmanlık yaşayabilirim en kötü? Şans vermeli miyim yoksa bilgisayar programcılığı mı tercih etmeliyim?

DGS'yi unut rektörün müdürlerin torpilli çoluk çocuğundan sıra sana gelmez. Oyun geliştirme de heves işi değildir ciddi emek isteyen ve gerçekten yorucu bir iştir sevmiyorsan katlanamazsın, yapamazsın. Yani ilgi var ama neye var? Hiç baktın mı bir oyun nasıl tamamlanır? Aşamalar nelerdir?

Diğer bölüm de poşet kendini geliştirirsen bir yerlere gelirsin sadece üniversite ile iş bulamazsın.

OGP heyecan uyandıran bir program ama arkadaşında yazdığı gibi olay tamamen sana bakıyor, şu an 2. sınıfına geçtim ESTÜ

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı