Oyun geliştirmek boş iş mi?

Ben 12 yaşındakileri düşünüyorum, minecraft valorant şu bu oynayarak zaman öldürüyorlar. Kendi kendi kendinize bunları öğrenmeniz bence çok değerli.

Herkes artık üniversite okuyup mezun olup klasik sistemde iş bulma sisteminin çöktüğünü söylüyor. Önemli olan sizin mezun olana kadar kendinizi nasıl geliştirdiğiniz.

Ben yerinizde olsam hem keyifle okuyacağım bir bölümü tercih eder, hem de kendimi geliştirmeye devam ederdim.

Atıyorum Arkeoloji'de bilgisayarla modelleme yapılıyor,
geçen bir arkadaşım diş modeli yapan program sordu.

Bilgisayarla ilgileniyorsunuz diye illa bilgisayar mühendisi olmanız gerekmiyor.
Seçenekler sonsuz. Hangisini yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsanız onu tercih edin.

Acaba bu zamana kadar yaptıklarımın hepsi boşa mıydı?
Yapay zekada bilgisayar mühendisi olmama engel gitgide gelişmeye başladı.
Üniversite 1. sınıf yazılım mühendisliği öğrencisi olarak, gittiğim bütün etkinliklerde, eğitimlerde, hocalarımdan duyduğum tek şey yapay zekanın yazılımcıların önüne kapatmak değil de hızlandırdığı yönündeydi. Aslında ben de buna katılıyorum çünkü şu an kod yazarken ya da bir proje yaparken saatleri harcayacağım yeri bana anlatarak süreci hızlandırıyor. Daha hızlı öğrenebiliyorum. Şu an senin bildiklerini ve öğrenmeye çalıştıklarını üniversite 1 ve 2 de gösteriyorlar. Bence şu an çoğu kişiden öndesin. Bu alanda ilgin varsa bence şu ana kadar çabaladıkların asla boşa değil. İleride zevk alarak çalışacağın işi yapmak en doğrusudur diye düşünüyorum.

Üniversite 1. sınıf yazılım mühendisliği öğrencisi olarak, gittiğim bütün etkinliklerde, eğitimlerde, hocalarımdan duyduğum tek şey yapay zekanın yazılımcıların önüne kapatmak değil de hızlandırdığı yönündeydi. Aslında ben de buna katılıyorum çünkü şu an kod yazarken ya da bir proje yaparken saatleri harcayacağım yeri bana anlatarak süreci hızlandırıyor. Daha hızlı öğrenebiliyorum. Şu an senin bildiklerini ve öğrenmeye çalıştıklarını üniversite 1 ve 2 de gösteriyorlar. Bence şu an çoğu kişiden öndesin. Bu alanda ilgin varsa bence şu ana kadar çabaladıkların asla boşa değil. İleride zevk alarak çalışacağın işi yapmak en doğrusudur diye düşünüyorum.

Ben 12 yaşındakileri düşünüyorum, Minecraft Valorant şu bu oynayarak zaman öldürüyorlar. Kendi kendi kendinize bunları öğrenmeniz bence çok değerli.

Herkes artık üniversite okuyup mezun olup klasik sistemde iş bulma sisteminin çöktüğünü söylüyor. Önemli olan sizin mezun olana kadar kendinizi nasıl geliştirdiğiniz.

Ben yerinizde olsam hem keyifle okuyacağım bir bölümü tercih eder, hem de kendimi geliştirmeye devam ederdim.

Atıyorum Arkeoloji'de bilgisayarla modelleme yapılıyor,
Geçen bir arkadaşım diş modeli yapan program sordu.

Bilgisayarla ilgileniyorsunuz diye illa bilgisayar mühendisi olmanız gerekmiyor.
Seçenekler sonsuz. Hangisini yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsanız onu tercih edin.

Öncelikle yazdıklarınız beni çok mutlu etti teşekkürler. Özellikle oyunun kod kısmı keyifli geliyor bana. İş olarak bilgisayar mühendisliği okuyup iyi bir oyun şirketinde çalışmayı veya kendi şirketimi kurmayı düşünüyorum tabii o biraz zor ama imkansız değil.

Pardon yanlış anlamayın ama Reddit'i takip ediyorum.
Bilgisayar mühendisleri kan ağlıyor.

Özellikle yapay zekadan sonra sektör iyice daraldı, bir sürü işten çıkarmalar oldu.
Piyasayı yanlış mı anlıyorum?

Yapay zeka bir araçtır asla bir yazılımcının yerini alamaz. Ayrıca yapay zekayı da bizler tasarlıyoruz ve geliştiriyoruz yani bize muhtaç bir şey. Yapay zekaya angarya işleri yaptırmak sizin işinizi kolaylaştırır ama asla bir projeyi yaptıramazsınız.

Öncelikle yazdıklarınız beni çok mutlu etti teşekkürler. Özellikle oyunun kod kısmı keyifli geliyor bana. İş olarak bilgisayar mühendisliği okuyup iyi bir oyun şirketinde çalışmayı veya kendi şirketimi kurmayı düşünüyorum tabii o biraz zor ama imkansız değil.
Şu an Türkiye'de hiçbir şey kolay değil ve hiçbir şey de imkansız değil. Eğer bu yolda keyif alarak ilerliyorsan bence devam etmelisin. Ben de bu işlerle uğraşmayı seviyorum. Severek yaptığım için sıkıcı gelmiyor. Sen yapacağın şeylere ve kendini geliştirmeye odaklan. Ek olarak da İngilizce'ni geliştirmeyi unutma gerçekten çok faydasını görürsün.

15 yaşındayım 12 yaşımda bu işe giriştim. İlk başta Python dili ile başladım, temellerini öğrendim aslında oyun geliştirmeyle ilgili bir hedefim yoktu ama Unity programını keşfedince merak sardım öğrendim, videolar izledim, projeler yaptım sonra Blender'a giriştim modeller yaptım en son gerçek bir oyun yapmaya karar verdim ve her seferinde yarıda bıraktım, başaramadım. Ama en azından kendimi bu konuda bayağı geliştirdiğimi düşünüyorum Unity ve Blender ile ilgili bayağı bilgim oldu. Çok iyi olmasa da kod yazabiliyorum, model yapabiliyorum ama her zaman "Acaba bu zamana kadar yaptıklarımın hepsi boşa mıydı?" diye düşünüyorum. Sizce boş iş mi bu işleri tamamen bırakıp derslerime mi odaklanmalıyım yoksa kendimi geliştirmeye devam etmeli miyim? (Yaptığım modeli ve programa aşağıdan indirip bakabilirsiniz.)

Program PasswordCreator - Google Drive

Model Keyboard - Google Drive
Bos is degil ancak Ingilizcen yoksa bir yere varamazsin. Teknik herhangi bir sektorde Ingilizcesiz ya cok zor yada mumkun degil.

15 yaşındayım 12 yaşımda bu işe giriştim. İlk başta Python dili ile başladım, temellerini öğrendim aslında oyun geliştirmeyle ilgili bir hedefim yoktu ama Unity programını keşfedince merak sardım öğrendim, videolar izledim, projeler yaptım sonra Blender'a giriştim modeller yaptım en son gerçek bir oyun yapmaya karar verdim ve her seferinde yarıda bıraktım, başaramadım. Ama en azından kendimi bu konuda bayağı geliştirdiğimi düşünüyorum Unity ve Blender ile ilgili bayağı bilgim oldu. Çok iyi olmasa da kod yazabiliyorum, model yapabiliyorum ama her zaman "Acaba bu zamana kadar yaptıklarımın hepsi boşa mıydı?" diye düşünüyorum. Sizce boş iş mi bu işleri tamamen bırakıp derslerime mi odaklanmalıyım yoksa kendimi geliştirmeye devam etmeli miyim? (Yaptığım modeli ve programa aşağıdan indirip bakabilirsiniz.)

Öncelikle merhaba kankacım, 21 yaşında dijital oyun tasarımı bölümü okuyan bir öğrenciyim. Başlığa gelecek olursak, senin başladığın yaşlarda bende bu işlere başladım ve oyun sektörüne çok ilgiliydim, hatta bu ilgim o kadar çok olmuştu ki 2 sene mezuna bırakmak zorunda kaldım, sürekli oyun oynayıp oyun geliştirmekten ders çalışmıyordum. Kendimi 1 sene sadece derslere adayıp hayalimdeki mesleği kazandım. Kendi tecrübelerime dayanarak sana abi, dost veya arkadaş tavsiyesi vereyim. İyi bir yerlere gelmek istiyorsan bu devirde diplomasız iş yapamazsın. Şuan öncelik vermen gereken tek konu derslerin olsun ve mezuna bırakmadan hayalinde buysa dijital oyun tasarımı ya da yazılım mühendisliğini kazanman. üniversiteyi kazandıktan sonra zaten ondan sonrası tamamen senin elinde istediğin kadar kendini geliştir, o kadar geliş ki piyasanın en iyilerine aday ol. bütün oyun sektörü seni konuşsun :) . Herhangi bir sorun olursa cevaplarım.

Not: Bu işlerle uğraşan genç kardeşlerime kendi hayat tecrübe ve ilerlememi anlattım. yazdıklarımdan kendi işinize yarayan veya kendinizi motive edecek şeyleri aklınıza kazıyın. Umarım hayal ettiğiniz yolda yılmadan bütün azminizle istediğiniz yerlere gelirsiniz.

15 yaşındayım 12 yaşımda bu işe giriştim. İlk başta Python dili ile başladım, temellerini öğrendim aslında oyun geliştirmeyle ilgili bir hedefim yoktu ama Unity programını keşfedince merak sardım öğrendim, videolar izledim, projeler yaptım sonra Blender'a giriştim modeller yaptım en son gerçek bir oyun yapmaya karar verdim ve her seferinde yarıda bıraktım, başaramadım. Ama en azından kendimi bu konuda bayağı geliştirdiğimi düşünüyorum Unity ve Blender ile ilgili bayağı bilgim oldu. Çok iyi olmasa da kod yazabiliyorum, model yapabiliyorum ama her zaman "acaba bu zamana kadar yaptıklarımın hepsi boşa mıydı?" diye düşünüyorum. Sizce boş iş mi bu işleri tamamen bırakıp derslerime mi odaklanmalıyım yoksa kendimi geliştirmeye devam etmeli miyim? (yaptığım modeli ve programa aşağıdan indirip bakabilirsiniz.)

Kendini geliştirirsen bu programcılıkda oyun yazmakda deli para var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı