Oyun Geliştirmek İçin Programlama Öğrenmek

Yer
Kayseri
Daha fazla  
Meslek
Elektrik elektronik mühendisi
Merhaba arkadaşlar; size bir sorum olacak. Ben bilgisayar oyunu yapmak istiyorum. Hangi oyun moturunu kullanmalıyım? Hangi dil veya dilleri bilmeliyim? Bunların eğitimini nereden alabilirim ve bu oyunu nasıl satışa çıkartmalıyım? Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Geç olmuş ama yine de cevaplamak istedim. Diğer arkadaşlar da görür.
Oyun motorlarının neredeyse hepsi ücretlidir. Bedava olan sürümlerini kullanabilirsiniz, uzmanlaştığında PRO sürümüne geçersiniz. Motor olarak, CryEngine, Unreal Engine veya Unity kullanabilirsiniz. C++ oyun yapımında en fazla kullanılan dil, ama ilk olarak C# den başlamanızı tavsiye ederim. Beyninize örneklerle beraber metodları koyduğunuzda minimal oyunlar yazabilirsiniz. Öncelikle şunu tavsiye etmeliyim, siz tek kişisiniz. Öyle ahım şahım GTA 5 tarzı oyunlar yapabileceğimizi düşünmüyorum. Onlarca kişi çalışıyor GTA 5, Crysis tarzı oyunlar için. 2D trend olabilecek, bağımlılık yapabilecek oyunlar yapabilirseniz satışa çıkarmak için bazı yollar var, şöyleki:
Masaüstü için:
Steam
Mobil için:
Windows Phone (dreamspark.com'da developer üyeliği bedava.)
Android[Google Play Store] (Tek ödemeye mahsus 25$=88TL'ye denk geliyor.)
IOS[App Store] (Hiç tavsiye etmem. Her yıl 99$=350TL.)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı