Oyun Hesaplarının Güvenliği Nasıl Sağlanır?

En etkili yöntem 2 faktörlü doğrulamayı destekleyen oyunlarda bu özelliği kullanmak. iPhone cihazınız varsa parolalar kısmından kodları iPhone üzerinden alın.

1- E-Posta adreslerinizin kurtarma postalarını birbirleriyle bağlayın, korumak için pek bir şey yapmanıza gerek yok diyebilirim size. Sonuçta güvenliği arttırmak için gözünüze gözünüze sokulan 2 Adımlı doğrulama yöntemleri boşa yok.

2- Tıkladığınız linklere değil, tıkladığınız linklerde ne yaptığınıza dikkat edin. Bir tıklamayla hesabınız çalınamaz, tabii hesabınızdaki biri şifrenizi değiştirmek için size mail atarsa? Artık orası tuhaf bir kapı.
Örnek: Bir mail aldınız, maildeki linke tıkladınız ve güzel bir site gözünüzün önünde. Gayet güzel çalışıyor, siz de orijinal bir site olduğunu düşünüp. AAA, ben oturumumu kapatmış mıyım? Dediğinizde problemler başlıyor.

3- Şifrelerinizi unutuyorsanız bilgisayarınız yerine telefonunuzda bir not defterine şifrelerinizi kayıt edin. Uğraşılarak yapılmış virüslerde tüm verileriniz çekilebilir, bu virüsü nasıl yiyebilirsiniz bilmiyorum. Hayatımda hiç bilgisayarımı patates edecek virüsler yemedim.

4- Hesaplarınızdaki mailleri/giriş aktivitelerini/oturumu açık kullanıcıları her zaman takip edin.
Bilinmeyen bir dilde veya bilinmeyen bir yerden gelen doğrulama kodları sizi deneyen insanlar olduğuna işarettir. Onların elinde sizin küçük bilgileriniz olduğunu bilin, bu yüzden buna göre güvenliğinizi sağlayın.

EDIT:
5- Bilmediğiniz bir yerde oturum açarken tempmailler kullanın.
Adam demiş ikili kodlama açık diye.

Dostum normalde 2 doğrulamalı faktör açık.

Abi açık zaten kod geliyor ve ben kodu vermeden hesap gidiyor. Google'da da giriş yok.

Abi açık zaten kod geliyor ve ben kodu vermeden hesap gidiyor. Google'da da giriş yok.

Hocam öyleyse güçlü bir şifre girin, ve mümkün ise email değiştirin. Hala devam ederse virüs taraması yapın.

Bu aralar hesap çalma olayları var benim yan hesap gitti Supercell ID de sadece e-posta yeterli YOPmail ile giriş sağlıyorlar.

Hocam yan e-posta açın hesapları ona taşıyın .

Adam demiş ikili kodlama açık diye.
Selam, ikili kodlama açık iken bir şekilde kod alınıp girilmeden giriş gerçekleştiriliyorsa tahminlerime göre bir açıktan faydalanmalılar. Çünkü adı üstünde zaten pek açıklamaya gerek yok benim için, virüs taraması yapılabilir. Kullanıcının bilgisayarından bir virüs aracılığı ile onaylama yapılıyor olabilir.

Merhaba şu 2-3 gündür hesaplarıma sürekli Ruslar giriş yapmaya çalışıyor, hiçbir şekilde kod vermememe rağmen LoL ve Supercell ID'lerim gitti.
Arkadaşlar kardeşimin bilgisayarında trojan varmış. Ve benim e-posta adresim orda girili olduğu için de hesaplarıma saldırı uygulanmış. Teşekkürler. Şimdi ne yapmalıyım?

Arkadaşlar kardeşimin bilgisayarında trojan varmış. Ve benim e-posta adresim orda girili olduğu için de hesaplarıma saldırı uygulanmış. Teşekkürler. Şimdi ne yapmalıyım?
Güzel bir temizlik ardından, oturum aktiviteleri ve oturumu açık kişileri temizle. Şifrelerini değiştir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı