Oyun hevesim kaçıyor

Beyler size de oluyor mu bilmiyorum ama PC'ye en sevdiğiniz oyunları indiriyosunuz indiriyosunuz sonra birden hevesim gidiyor. Neden oluyor?
Bende de çok oluyor. Ama genelde çok zolayıcı bir kısıma geldiğimde oluyor. 10 kere deneyip yapamayınca direk bırakıyorum oyunu. Sonra 1-2 yıl sonra anca tekrar indirip geçince devam ediyorum.

İnsan değişir belki de gelişir. Eskiden zevk aldığımız şeylerden zevk almıyor oluşumuz normal. Bu genel girişi yaptıktan sonra oyun özelinde söylemek isteyeceğim şeyler olacak. Şöyle ki bir ara ben de oyunlardan zevk almıyordum sürekli YouTube üzerinden video izliyordum. Bir yandan PES'te kariyer oynuyordum. Çerezlik film izler gibi PES ve YouTube ikilisiyle takılıyordum. Şuan hatırlamıyorum ama bir gün bi oyun indirdim. İndirdikten sonra bir yarım saat kadar oynatıp iyi oyunmuş diyip kapattım. Aradan günler geçti girmediğimi fark ettim. Bir gün gireyim ya ne olacak dedim girdim ve girer girmez telefona başka bir şeylere yöneldiğimi fark ettim. Ben çok köklü bir MMORP oyuncusuyum çok küçüklükten beri bu tür oyunları seviyordum hikayeli oyunlarla bir sorunum olduğunu düşünmeye başladığım anda bir şey düşündüm. Ben PES futbol yaşamı oynarken sürekli oyuna bakmıyorum bir yandan bir şeyler izliyorum veya sesini duyuyordum (spor programı canlı yayını, bir televizyon programının eski bölümleri veya standart youtube içerikleri) acaba bunu mu arıyorum diyerek telefondan bahsettiğim tarzda bir içerik açtım bilgisayardan da oyunu açtım. İzlediğim program 2-3 saat sürüyordu ve bu 2-3 saat boyunca oyunda bir yerde 5-6 kere tekrar etsem bile sorun etmeden devam etmeye başladım. Böylelikle oyunlara girip hemen çıkma isteğim kırıldı. Günümüz dünyası malum bir çok şey çok hızlı gelişiyor akıyor bizim de dikkatimiz o denli hızlı dağılıyor belki siz de tek bir oyuna odaklanmakta zorlanıyorsunuzdur. Sevdiğiniz bir içerik (spor kanalı gibi yoğun dikkatinizi istemeyen bir içerik) açarak oyuna girmeyi deneyebilirsiniz.

Ek: Belki de oynadığınız oyunun türünü sevmiyorsunuzdur. Farklı türlerde oyunlar deneyebilirsiniz. Kimileri yoğun hikaye anlatımı olan oyunlarına adeta taparken kimileri beğenmez veya sıkıcı bulur. Bazı insanlar da tek başına oyun oynayamıyor. Bir arkadaşınızla veya bir yerden bulduğunuz oyun arkadaşı ile oyun oynamanızı tavsiye ederim. Oyunlar bildiğiniz üzere insanı farklı dünyalara götüren, insanı mevcut sıkıntılarından uzaklaştıran araçlardır. Akrabalarla bir araya gelindiğinde oynadığımız eski köy oyunlarına büyüklerimizin sevgisi ve iştahı aslında oyunun yaşla bi ilgisi olmadığını da gösterir :) Dediklerimi deneyebilirsiniz.

Bilgisayarımda şuanda 10 dan fazla oyun yüklü ama öylece duruyor. Oyun oynamıyorum şu anda canım farklı şeylere odaklanmak istiyor. Programlama dili öğrenmek, yabancı dil öğrenmek, okuduğum bölüm ile alakalı kendimi geliştirmek amaçlı kitap okumak gibi şeyler. Peki eğer sorarsan buna rağmen bilgisayarı geliştirmek istiyor musun? Evet istiyorum nedenini bilmiyorum. 😂 😂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı