Oyun için anti hile yazılımları nasıl tasarlanıyor?

DarkiNS

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba bugün CS:GO oynarken aklıma geldi. Oyunlar için anti-cheat yazılımları nasıl tasarlanıyor. (Easy Anti-Cheat gibi) yazılım hakkında hiçbir şey bilmiyorum o yüzden kısaca özetlerseniz sevinirim. Bir de tüm oyunlarda hileyi bitirecek bir yazılım yapmak mümkün müdür?

CS:GO daki anti hile sistemini anlamıyorum. Google a hile indir yaz kullan. Bu çok saçma geliyor nedense bana.
Yasaklanmış uygulama açık ise anında ban yersiniz. Değişmemesi gereken dosyalar kontrolde kalırsa ban yersiniz.
Bazı hileler orjinal isimlerini kullanmıyorlar güvenilir uygulamaları taklit ediyorlar. Bazıları her seferinde random isim kullanıyor. Bazıları yanlış hatırlamıyorsam VM protect ile korunuyor.

Arkadaşlar merhaba bugün CS:GO oynarken aklıma geldi. Oyunlar için anti-cheat yazılımları nasıl tasarlanıyor. (Easy Anti-Cheat gibi) yazılım hakkında hiçbir şey bilmiyorum o yüzden kısaca özetlerseniz sevinirim. Bir de tüm oyunlarda hileyi bitirecek bir yazılım yapmak mümkün müdür?
Son soruna şöyle bir cevap verebilirim; tüm oyunlarda hileyi bitiren bir yazılım elbette ki yapılır. Fakat bundan para kazanmak varken, üstüne her banlanan oyunculardan, tekrar oyun satmak suretiyle para kazanan oyun firmaları varken bu zor. Döngü böyle işler.
İlk sorudaki tahmini cevabım ise; valorant'ı örnek vermek gerekirse, direkt olarak windowsun en derin katmanı ''kernel'' işletim sistemine erişebiliyor vanguard yazılımı. Burdan herhangi bir hileyi çok kolay bir şekilde vanguard yazılımı tarayıp bulabiliyor basitçe anlatmak gerekirse. Buna göre tasarlanmasının sebebi daha garantiye almak. Bazen forumda denk gelirsiniz böyle konulara '' Valorant mavi ekran, Valorant vanguard çalışmıyor vs.'' , 3. parti yazılımlar (MSI AFTERBURNER vs.) vanguard ile çalışamayabiliyor, hatta mavi ekranlara sebep olabiliyor.
Tasarımları genelde sistem açıkları ve oyun açıklıkları üzerine olur, bunun için görevlendirilen bounty hunter'lar vardır. Tespit edip açığı, rapor ederler ve bunun karşılığında da ödül alırlar.

Sanırım anti-hile yazılımlarının işleyişi donanım ve yazılımsal olarak sisteminizi tarıyor ve oyun açıkken arka planda çalışan uygulamaları tarıyor ve filtrelediği veyahut oyun dosyalarında değişiklik yapacağını öngördüğü programları engelliyor falan filan işte.

"Tüm oyunlarda hileyi bitirecek yazılım" ihtimali olmayan bir düşünce olur. Her oyunun kendi yapımcıları tarafından ayarlanması gerekeceği için böyle bir birliktelik mümkün olamaz.

CS:GO bana sorarsanız kendi ayağına sıkıyor artık bu yöndeki zaafıyla. Rakip sayılabilecek oyunlar geldiğine göre bunu halletmesi gerekli.

AC yazılımları, aslında bir rootkit. Kernelde ve sistemde ne dönüyor izliyorlar. Şüpheli durumda oyunu durduruyorlar.

Nasıl yazılıyor dersen C/C++ ile yazılıyordur muhtemelen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı