Yok hocam, hâlâ kararsızım. 4 Thread için 2 GPU çekirdeğinden vazgeçip TDP değeri 35W olan bir işlemciye fazla para verip vermeme konusunda emin olamıyorum. 3200G hakkında daha fazla test var ama 4300GE için maalesef öyle değil. Siz ne önerirsiniz?Son durum ne? Bir karara vardınız mı hocam?
Bahsettiğin oyunların tümünü oynarsın. Sıra tabanlı strateji oyunları işlemciyi fazlaca kullanır. 3400G gibi 4/8 bir işlemcili APU bulursan daha iyi olabilir.
Araştırmaya devam ederken @midgardian ve @Jonathan North hocalarımın alıntıya aldığım yazılarına da denk geldim. Açıkçası onların da bu durum hakkındaki fikrini merak ediyorum.2200G 14nm olan 1200'e eş değer diye biliyorum. 12nm AF versiyonuyla da darboğazdan şikayetçi olmayan RX 570'i kullanan bir sürü kişi var, 600TL iyi fiyat bence o işlemci için. Ama bana sorarsanız bu devirde 4/4 işlemci almam, çok zorda kalmadıkça alınmasını da pek önermem.
Hocam RAM'leri daha almadığım için test videosu atmak istemdim ama senin için iki tane link bırakıyorum kafanda bir şeyler canlanır.Yok hocam, hâlâ kararsızım. 4 Thread için 2 GPU çekirdeğinden vazgeçip TDP değeri 35W olan bir işlemciye fazla para verip vermeme konusunda emin olamıyorum. 3200G hakkında daha fazla test var ama 4300GE için maalesef öyle değil. Siz ne önerirsiniz?
Araştırmaya devam ederken @midgardian ve @Jonathan North hocalarımın alıntıya aldığım yazılarına da denk geldim. Açıkçası onların da bu durum hakkındaki fikrini merak ediyorum.
@Mehmettrgt1 hocam da Bannerlord testi atacaktı ama unuttu sanırım.
Sonuç olarak her fikre veya mevcut fikirlerin desteklenmesine ihtiyacım var çünkü sürekli farklı farklı yorumlar okuyorum
@Chitoge Kirisaki hocam, siz ne düşünüyorsunuz?
Sağ olun hocam. Bunları görmüştüm ama BF4, Bannerlord gibi oyunları da oynamak istediğim için onlara ait test videosu bulamıyorum pekHocam RAM'leri daha almadığım için test videosu atmak istemedim ama senin için iki tane link bırakıyorum, kafanda bir şeyler canlanır.
4300GE Test 1
4300GE Test 2
4300GE en iyisidir.Ryzen 5 3400G düşünüyordum ama stokta bitiverdi. Gördüğüm kadarıyla 2 tane alternatifi var:
AMD Ryzen 3 4300GE Dört Çekirdek 3.50 GHz Kutusuz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
AMD Ryzen 3 4300GE Dört Çekirdek 3.50 GHz Kutusuz İşlemci arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com AMD Ryzen 3 3200G Dört Çekirdek 3.6 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 3 3200G Dört Çekirdek 3.6 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 3 3200G Dört Çekirdek 3.6 GHz İşlemci özelliklerini incele, 2.398,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bunlar da AMD sitesindeki bilgiler:
İşlemci için ayırdığım bütçe 1600 TL. İşlemci daha düşük fiyata olursa monitörü biraz daha yüksek tutacağım.
Buradaki işlemcilerden birisi 4/8 ve 6 GPU çekirdeği içeriyor, diğeri 4/4 ama 8 GPU çekirdeği içeriyor. Hangisi daha performanslı olur? İkisinden birine OC yapsam Ryzen 5 3400G performansına yakın bir performans elde eder miyim?
Ryzen 5 3400G ile bunlar arasında çok fark olur mu? Beklemeye değer mi? Açıkçası ne zaman beklesem sonu benim için iyi olmadı
Oynamayı düşündüğüm oyunlar:
Ryzen 3 4300GE hakkında fazla test videosu bulamadığımı ve işlemciyi 3200MHz CL16 değerlerinde çift kanal RAM ile kullanacağımı da belirteyim
- CS:GO
- Belki Valorant
- Warband ve modları
- Age of Empires 2 DE
- L4D2
- Kaldıracaksa Dying Light
- Bannerlord
- Sistemin kaldıracağı CoD oyunları.
@Akif hocam, Ryzen 3 3200G kullanan birisi olarak ne düşünüyorsunuz?
Not: Büyük ihtimalle ekran kartı takılmayacak.
4300GE'de Vega 6 var hocam. En çok takıldığım noktalardan birisi. 35 Watt tüketmesinin ve 6 GPU çekirdeğinin olmasının eksisi olur mu? Olursa ne kadar olur, yoksa 4 Thread bu açığı kapatır mı?4300GE'yi alın hocam. 4300GE'deki Vega 8 3200G'deki Vega daha güçlü kalıyor. İşlemci performansı olarak aralarında bariz bir fark var zaten. 3200G 2933MHz RAM desteklerken 4300GE'de 3200MHz RAM desteği sunuyor ve OC yapılmaya çok daha müsait.
4300GE en iyisidir.
Hocam, sizler şunun hakkında ne düşünüyorsunuz:AMD Ryzen 3 4300GE derim hocam.
@Mehmettrgt1 hocamın açıklaması da mantıklı geldi bana:4300GE'de Vega 6 var hocam. En çok takıldığım noktalardan birisi. 35 Watt tüketmesinin ve 6 GPU çekirdeğinin olmasının eksisi olur mu? Olursa ne kadar olur, yoksa 4 Thread bu açığı kapatır mı?
4300GE saydığım oyunları açar mı? Tahmini performansı nasıl olur? Eğer bunların performansı tatmin edici olursa 4300GE almayı düşünüyorum.
- Bannerlord
- BF1
- BF4
- Sea of Thieves
- Rocket League
- Hoİ4
- ARK: Survival Evolved
Ama dediğim oyunların performansları da önemli. Keşke testleri bol olsaydıHocam TDP düşük olması işlemcinin güçsüz olduğu anlamına gelmiyor, 3200G işlemcisi Zen+, ancak 4300GE Zen 2 biri 12nm diğer 7nm bu da daha düşük güç daha tüketimi demek.
4300GE'nin içinde Radeon 6 var doğrudur ancak Vega 8'den daha performanslıdır. Bu da Zen 2 mimarisinin vermiş olduğu daha iyi RAM kullanımı ve Grafik biriminin 1700MHz'de çalışması. 3400G'nin Vega 11 ile arasında bir fark görmedim.
Bu arada 4300G ile 4300GE arasındaki tek fark 4300G'nin base clock değeri 3.8 iken 4300GE'nin 3.5GHz geri kalan her şeyi aynı. Hatta 4300GE 35W TDP diye daha güzel overclock olabiliyor.
Son olarak bu zamanda artık 4/4 işlemci alınmaz. Ekran kartı takmak istersen üzebilir.
Bu pek bana hitap etmiyor gibi hocam. 2 binden aşağı gelmez gibi.Bence beklersen R5 5600G al, bu sene çıkacağı söyleniyor, ücret olarak da 260$ olacakmış. 5 Ağustos'muş çıkış tarihi. Ama anakart olarak B550 isteyebilir.
AMD introduces two APUs for DIY builders capable of 1080p gaming
Gaming without a graphics card is about to get a double hit of goodness, albeit at a high price.www.pcgamer.com