Oyun için APU işlemci önerisi

Son durum ne? Bir karara vardınız mı hocam?
Yok hocam, hâlâ kararsızım. 4 Thread için 2 GPU çekirdeğinden vazgeçip TDP değeri 35W olan bir işlemciye fazla para verip vermeme konusunda emin olamıyorum. 3200G hakkında daha fazla test var ama 4300GE için maalesef öyle değil. Siz ne önerirsiniz?

Bahsettiğin oyunların tümünü oynarsın. Sıra tabanlı strateji oyunları işlemciyi fazlaca kullanır. 3400G gibi 4/8 bir işlemcili APU bulursan daha iyi olabilir.
Araştırmaya devam ederken @midgardian ve @Jonathan North hocalarımın alıntıya aldığım yazılarına da denk geldim. Açıkçası onların da bu durum hakkındaki fikrini merak ediyorum.

@Mehmettrgt1 hocam da Bannerlord testi atacaktı ama unuttu sanırım.

Sonuç olarak her fikre veya mevcut fikirlerin desteklenmesine ihtiyacım var çünkü sürekli farklı farklı yorumlar okuyorum

@Chitoge Kirisaki hocam, siz ne düşünüyorsunuz?

Hocam RAM'leri daha almadığım için test videosu atmak istemdim ama senin için iki tane link bırakıyorum kafanda bir şeyler canlanır.
4300GE Test 1
4300GE Test 2

4300GE'yi alın hocam. 4300GE'deki Vega 8 3200G'deki Vega daha güçlü kalıyor. İşlemci performansı olarak aralarında bariz bir fark var zaten. 3200G 2933MHz RAM desteklerken 4300GE'de 3200MHz RAM desteği sunuyor ve OC yapılmaya çok daha müsait.

4300GE en iyisidir.

4300GE'de Vega 6 var hocam. En çok takıldığım noktalardan birisi. 35 Watt tüketmesinin ve 6 GPU çekirdeğinin olmasının eksisi olur mu? Olursa ne kadar olur, yoksa 4 Thread bu açığı kapatır mı?

• Bannerlord
  • BF1
  • BF4
  • Sea of Thieves
  • Rocket League
  • Hoİ4
  • ARK: Survival Evolved
4300GE saydığım oyunları açar mı? Tahmini performansı nasıl olur? Eğer bunların performansı tatmin edici olursa 4300GE almayı düşünüyorum.

Bence beklersen R5 5600G al, bu sene çıkacağı söyleniyor, ücret olarak da 260$ olacakmış. 5 Ağustos'muş çıkış tarihi. Ama anakart olarak B550 isteyebilir.

4300GE en iyisidir.
AMD Ryzen 3 4300GE derim hocam.
Hocam, sizler şunun hakkında ne düşünüyorsunuz:
@Mehmettrgt1 hocamın açıklaması da mantıklı geldi bana:
Ama dediğim oyunların performansları da önemli. Keşke testleri bol olsaydı
Bu pek bana hitap etmiyor gibi hocam. 2 binden aşağı gelmez gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…