Oyun için DDR4 mü yoksa DDR5 mi daha iyi performans verir?

DİABLO3663

Zeptopat
Katılım
13 Nisan 2024
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
3200 MHz DDR4 32 RAM oyun performansı için yeterli olur mu yoksa iyi bir performans için DDR 5 gerekli mi? Valorant, CoD, GTA V vb. oyunlar için.
 
RAM oyun performansını düşündüğünüz kadar artıran şeyler değildir. Evet, düşük RAM kapasitesine sahip olmanız performansı etkiler ancak örnek verdiğiniz Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun olduğundan, işlemciniz ne kadar yüksek ise düşük ayarlarda o kadar yüksek FPS alırsınız. GTA 5 içinde bu durum ekran kartı ve işlemcinizin ne kadar güçlü olduğuna bağlı. RAM yetersiz ise oyun içinde takılmalar görürsünüz, sürekli. Ama pek performans kaybı yaşayacağınızı sanmam -+10 FPS belki.
 
APU sistem ise çok büyük fark oluşur, DDR5 çift kanal RAM ile çok daha iyi performans alınır.
 
Şu anlık gözle görülür bir fark yok. Yeni oyunlarda oluşabilir. Sıfırdan sistem topluyorsanız DDR4 almanın bir mantığı yok bütçe çok kısıtlı değilse.

APU sistem ise çok büyük fark oluşur, DDR5 çift kalan RAM ile çok daha iyi performans alınır.

Doğru bunu hesaba katmadım. APU GPU'su doğrudan bilgisayar belleğiyle çalışıyor.
 
Son düzenleme:
Yeni bir sistem alacaksanız eğer 32 GB DDR4 Ram yerine 16 GB DDR5 Ram almanız çok daha mantıklı. Fakat zaten hâli hazırda var olan bir sistem için konuşuyorsak şuan da DDR5 Ram'e upgradelemeniz gereken bir durum yok. Zaten düşük maliyetli bir işlem değil. Bunun için Anakart ve İşlemci de değiştirmeniz gerekecek. Performans farkına gelecek olursak 1080P çözünürlükte, oyununa göre 10-15 FPS fark edecektir. Eğer 2 sistem de APU sistemse fark çok daha büyük olacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı