Herkes Windows 10 diyor ama Windows 7'deki sadelik, hafiflik, Windows 10'da yok.
Samsung Pro Nvme 512 GB M.2 SSD, AMD Ryzen R7 1700 işlemci, Asus Crosshair VI Hero anakart ve 32GB G Skill TridentZ RGB 3200 Mhz CL14 Ram belleklerle bile Windows10 1703 Pro sürümü hala ağır.
Windows 7'deki minimalist yapı ve performans odaklı yapı maalesef Windows 10'da yok. Ama sanki gökten ayet inmiş gibi herkes tartışmasız Windows 10'un daha iyi olduğunu söylüyor. Bence burada bariz bir algı operasyonu var. Microsoft, tıpkı Google gibi, daha çok kişisel veri toplamak istiyor. Bu yüzden gizlilik politikalarını bile değiştirdiler. Sanki şunu demek istiyorlar: ''Sen Windows 10'a para ver ve bilgisayarına kur ama arkada nelerin çalıştığını, hangi bilgileri alıp almayacağımıza biz karar verelim.''
Bizim gibi son kullanıcıların da eli mahkum. Modern donanımlara desteği kasten eski işletim sistemlerinde vermiyorlar ki, tuzaklarına düşelim.
Ben şu anda Windows 10 kullanıyorum. Memnun muyum? Katiyyen memnun değilim! Ama el mahkum işte!
Keşke yazılım alanında da Microsoft'un tekelini yıkabilecek başka bir firma olsaydı.