Oyun için hangi Linux sürümü kurulur?

eva 02

Hectopat
Merhaba, Windows'tan artık sıkıldığım için sade görünümlü bir Linux'a geçmek istiyorum. Bilgisayarda sadece oyun oynuyorum. İşlemcim ve ekran kartım AMD.
Hangi Linux dağıtımını tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için Linux dağıtımlarını tercih etmemelisin. Bir anlık heves ile Windows kurulumunu silmeye değmez. Linux demek ekstra iş yükü demek(yük derken donanımla alakalı değil), Linux demek işletim sistemine zaman harcamak demek.

Linux işletim sistemi hala son kullanıcılar için değildir...
Linux işletim sistemi kendi alanında "sunucu" sektöründe en iyisidir.
Oyun oynayacaksan Windows'tan vazgeçme.

Sadece oyun oynuyorsan windowsla devam et. Çok linux kurmak istiyorsan dual boot ile kur.

Oyun için linux kurma.

Veya Pop!_OS

Çözüm olarak işaretlersen sevinirim hocam.

Öncelikle şunu sorayım, hangi oyunları oynuyorsun?
  • Oyun için Linux arıyorsan Windows'taki gibi bir deneyim alamayacaksın.
  • Anti-cheat, Vanguard gibi yazılımlar çalışmadığı için PUBG, Valorant gibi oyunları oynayamazsın.

Onun haricinde Linux'ta oynayabileceğin oyunların listesi burada.
Platin kusursuz, altın ayar çektikten sonra kusursuz, kırmızı ise çalışmıyor demek.

Linux'a bunları göz önünde bulundurarak geçeceksen Garuda Linux öneririm. Çünkü oyunculara hitap eden bir dağıtım. Ama Arch Linux, Fedora, Debian gibi diğer öncü dağıtımlara da bakabilirsin.

Belli bir dağıtım kurmana gerek yok Fedora yükleyebilirsin, bazı rekabetçi oyunlar örneğin Valorant LoL gibi Vanguard nedeniyle Linux'ta çalışmaz ama genellikle AAA oyun oynuyorsan Linux'ta bir sorun çekmezsin.

Merhabalar. Arkadaşların dediği gibi bunu iyice düşünmeden yapmayın, başlangıçta biraz zorlanabilirsiniz. Fakat eminseniz, ne kurduğunuzun gördüğüm kadarı ile pek önemi yok. Fakat başlangıç için Linux Mint veya Fedora öneririm. Oyun oynamak için sürücüleri kurmanız ve Wine ı indirmeniz gerek. Steam üstünde uyumluluk ayarını yaptıktan sonra belli başlı birkaç oyun hariç neredeyse her oyunu oynayabilirsiniz. Arch başta biraz zorlayabilir ayrıca sisteminizi sıkça düzeltmek yorucu olabilir. Sade görünüm istiyorsanız Fedora GNOME Ve Linux Mint hoşunuza gidebilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…