Oyun için Linux dağıtımlarını tercih etmemelisin. Bir anlık heves ile Windows kurulumunu silmeye değmez. Linux demek ekstra iş yükü demek(yük derken donanımla alakalı değil), Linux demek işletim sistemine zaman harcamak demek.Merhaba, Windows'tan artık sıkıldığım için sade görünümlü bir Linux'a geçmek istiyorum. Bilgisayarda sadece oyun oynuyorum. İşlemcim ve ekran kartım AMD.
Hangi Linux dağıtımını tercih etmeliyim?
Merhaba, Windows'tan artık sıkıldığım için sade görünümlü bir Linux'a geçmek istiyorum. Bilgisayarda sadece oyun oynuyorum. İşlemcim ve ekran kartım AMD.
Merhabalar. Arkadaşların dediği gibi bunu iyice düşünmeden yapmayın, başlangıçta biraz zorlanabilirsiniz. Fakat eminseniz, ne kurduğunuzun gördüğüm kadarı ile pek önemi yok. Fakat başlangıç için Linux Mint veya Fedora öneririm. Oyun oynamak için sürücüleri kurmanız ve Wine ı indirmeniz gerek. Steam üstünde uyumluluk ayarını yaptıktan sonra belli başlı birkaç oyun hariç neredeyse her oyunu oynayabilirsiniz. Arch başta biraz zorlayabilir ayrıca sisteminizi sıkça düzeltmek yorucu olabilir. Sade görünüm istiyorsanız Fedora GNOME Ve Linux Mint hoşunuza gidebilir diye düşünüyorum.Merhaba, Windows'tan artık sıkıldığım için sade görünümlü bir Linux'a geçmek istiyorum. Bilgisayarda sadece oyun oynuyorum. İşlemcim ve ekran kartım AMD.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.