Oyun için HDD alınır mı?

Şimdi bir tıkı bayağı tık yapıyoruz bu birincisi. İkincisi 1TB yeterli olur HDD alacaksanız.
O kadar yani hmm. Peki 500 GB alsam günümüzde is görür mü?
Oyunlar bayağı geç açılır. Günümüzde SSD'ler bile yavaş kalıyor çünkü M.2 SSD'ler çok hızlı. Günümüzde oyunlar için en aşağı 1 TB HDD almak en doğru olur, boyutlar bayağı büyük sonuçta.
Yani alınır HDD öyle mi? Cok teşekkürler tavsiye için.
Dediklerin doğru senin için oyunun daha yavaş açılması sorun yaratmayacaksa 1TB HDD yeter marka olarak benim bir fikrim yok.
Yok hayır beklerim ya, gec açılması sorun degil ama oyun icinde problem olusturur mu yavaslik falan gibisinden?
 
Kendimden örnek vereyim; bende 256 gb ssd içinde LOL,VALORANT,Office Uygulamaları, coder var.
1 TB HDD içinde normal oyunlar .
Sürekli oynadığın oyun varsa bence ssd ye al.
Ya bende o kanıdayım da şimdi ssdler cok pahali ve alabilecegim ssd de o kadsr yuksek olamaz maks 480gb olur o da yeter mi bilmiyorum ilerleyen zamanlar icin
Toshiba P300 gayet hızlı bir model. Oynadığınız oyunlara göre bir kapasite seçebilirsiniz.
Bakayım hemen cok tesekkurlerr tavsiye icin
 
Ben GTAV'i HDD'de oynuyorum açılışta birkaç dakika bekletiyor fakat oyunun optimizasyonu sağlam olduğu için hiçbir takılma olmuyor. Oynadığın oyunla da alakalı o oyun için takılmalar vb.
 
GB olarak konuşursak ben şu an 500 GB SSD + 1 TB HDD + 500GB HDD + 320 GB HDD kullanıyorum hepsi dolu. Yani bu senin oyun arşivine bağlı aynı anda ne kadar oyun kurulu olsun istiyorsun buna bağlı bir durum. Onun dışında bilgilerin tamamı doğru. Sadece oyun ekranları biraz geç yüklenir.
Maşallah 😅 Laptopun kendi SSD'sini Windows yapıp artı 500 GB SSD veya 1TB HDD alsam benim isimi görür diye düşünüyorum. Bilgilendirme için ise cok teşekkürler
 
Evet alınır. Alınması takdirinde 1 TB veya daha üstü tercihiniz olmalı çünkü 1 TB'ın altındaki moddelerin üretimi kesildi (500 GB vs.). Online oyunlarda lobiye geç bağlanma gibi ufak sıkıntılar oluşur fakat aman aman bir sıkıntı oluşmaz. SSD'ye göre daha sağlıksızdır daha çabuk bozulma, bad sector gibi olaylar gözlemleniyor. Fakat 1 TB SSD'ye 1000 lira vermektense 300 lira verip 1 TB hard disk almak daha mantıklı.
Cok ama cok teşekkür ederim bilgilendirici yorumun icinç tavsiyelerini goz önünde bulundurarak sanirim HDD alacağım. Maddi anlamda cok iyi de degilim zaten.
Bildikleriniz doğrudur. Açılışta 30 saniye veya bir dakikanın hesabını yapmayacaksanız HDD alın filhakika. Seagate, Western Digital güzel markalardır oyun için.
Cok teşekkürler. Bu markalara göre bakip alırım HDD'yi sağ olun, açılışta beklemek sorun degil ama oyun icinde ne bileyim takılma ara sira yavaslik falan olusturmuyorsa problem yok.
 
Cok ama cok teşekkür ederim bilgilendirici yorumun için tavsiyelerini goz önünde bulundurarak sanirim HDD alacağım maddi anlamda cok iyi de degilim zaten.

Ne demek, hobilerim arasında yardım etmekde bulunuyor :D. Bu arada mesajımı rapor edip "çözüm" olarak işaretler iseniz çok sevinirim.
 
Yazıları okumadım direkt bodoslama soruyu cevaplıyorum. HDD ile oyun oynamak sabır işidir, ben beklerim sıkıntı olmaz gecikme de olsa oynarım. FPS oyunlarinda fanatik değilim gibi gibi düşünüyorsan oynayabilirsin.
FPS oyunlarinda ne gibi bir problem çıkarır ki HDD? Sadece ilk açılışta bekletmez mi?
Ben 480GB (450 gözüküyor) SSD kullanıyorum benim işimi fazlasıyla görüyor. Witcher 3 ve Just Cause 3 var en büyük oyunlar olarak her biri 50 GB'yi aşıyor.
Cok teşekkürler. O halde 500 GB veya altti SSD eger uygun bulursam alırım, olmazsa da HDD bakacağım artik
Ben GTAV'i HDD'de oynuyorum açılışta birkaç dakika bekletiyor fakat oyunun optimizasyonu sağlam olduğu için hiçbir takılma olmuyor. Oynadığın oyunla da alakalı o oyun için takılmalar vb.
Hmm, yani oyuna gore takilmalar da olusturabilir mi HDD?
 
FPS oyunlarinda ne gibi bir problem çıkarır ki HDD? Sadece ilk açılışta bekletmez mi?

Anlık gecikmeler yaşarsın oyunda. Saniyelerle oynadığın için adam sana çoktan sıkmışken. Sen yeni ateş etmen muhtemel.(fark edemezsin ama gecikme vardır üzülürsün adamlar nasıl bu kadar hızlı dersin sebebi direkt HDD olması)
 

Geri
Yukarı