Oyun için i7 10700K alınır mı?

SaL1K

Kilopat
Daha fazla  
Monitörüm FHD 144 Hz, 1 ms, IPS panel. Anlayacağınız gibi bir hayli sene kullanacağım. Toplayacağım sistem oyun için. Ama render falan belki gelecekte yaparım, lazım olur. Ondan güçlü işlemci lazım bana. Güç kaynağım 700W, RAM 32 GB, 1TB M.2 NVMe SSD. Diğer bileşenler bu şekilde. Yani sistem üst düzey sistem olacak. i7 10700K ile Ryzen 7 3800X ve Ryzen 9 3900X, bu üç işlemci arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim? Lütfen fiyatı eleştiriye katmayın, hepsinin aynı fiyata olduğunu düşünürsek, hangisini alayım? 5 sene falan her halde sistem degişmem sadece ekran kartı upgrade yaparım.

10700K alırdım ben olsam, oyun için çok iyi bir işlemci. Gördünüz gibi 10700K daha ucuz olmasına rağmen oyun bakımından daha performanslı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütçe varsa 3800X bakmayın bile, 10700K ve Z490 alıp geçin derim. :)

3900X'in 12/24 avantajı var ama oyun için almak mantıklı değil. Sadece söylemek istedim.

Son düzenleme:
10700K alırdım ben olsam, oyun için çok iyi bir işlemci. Gördünüz gibi 10700K daha ucuz olmasına rağmen daha performanslı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütçe varsa 3800X bakmayın bile, 10700K ve Z490 alıp geçin derim. :)

Haklısınız. AMD'nin salak saçma sıkıntılarını çekeceğime 10700K alırım keyfime bakarım.

Haklısınız. AMD'nin salak saçma sıkıntılarını çekeceğime 10700K alırım keyfime bakarım.
10700K alınabilir duruyor fakat onların rakibi 4000 serisi yolda. Bu işlemcileri geçmesi normal. Asıl performansı 2-3 ay sonra belli olacak. :) Ayrıca sıcaklık fırlaması dışında bildiğim bir sorunu yok AMD işlemcilerin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı