Oyun için ideal monitör önerisi

Naiva Erdi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben monitör almayı düşünüyorum fakat çok bilgim yok. Kafam çok karışık şu an sadece oyun için alacağım öneride bulunurken bunu dikkate alırsanız sevinirm. (1000 - 2000 TL arası)
Bu da kafamdaki monitör ASUS VG258Q

Son düzenleyen: Moderatör:
Seçtiğiniz monitör gayet güzel fakat TN panel. Hangi tür oyunlar oynuyorsunuz? Sadece FPS oyunlar oynuyorsanız bu fiyatlara tercih edilebilir. FPS oyunlarla pek aram yok diyorsanız IPS veya VA panel güzel monitör önerileri gelecektir. 144Hz daha uygun fiyatlı bir monitör isterseniz aşağıdaki ürüne de bakabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar. Ben monitör almayı düşünüyorum fakat çok bilgim yok. Kafam çok karışık şu an sadece oyun için alacağım öneride bulunurken bunu dikkate alırsanız sevinirm. (1000 - 2000 TL arası)
Ekran kartın nedir ona göre öneride bulunayim.
Bütün ekran kartları sync sine uyumlu olarak onerim, ancak ekran kartı markana göre tek syncli düşük bütçeli monitör alabilirsin.

Son düzenleme:

Fiyatına göre en iyilerden biri. VA Panel. Kavisli ekran.

Ekran kartın nedir ona göre öneride bulunayim.
Bütün ekran kartları sync sine uyumlu olarak onerim, ancak ekran kartı markana göre tek syncli düşük bütçeli monitör alabilirsin.
GTX 1060
Seçtiğiniz monitör gayet güzel fakat TN panel. Hangi tür oyunlar oynuyorsunuz? Sadece FPS oyunlar oynuyorsanız bu fiyatlara tercih edilebilir. FPS oyunlarla pek aram yok diyorsanız IPS veya VA panel güzel monitör önerileri gelecektir. 144Hz daha uygun fiyatlı bir monitör isterseniz aşağıdaki ürüne de bakabilirsiniz.

Evet sadece FPS oyunları oynuyorum bu monitör'e değer mi ?
IPS 1080p 144Hz'e bütçen yetmiyor, VA olarak da en iyi model C24FG73. Alternatif olarak AOC C24G1 olabilir.

VA/IPS'e bütçe yetiyorsa TN düşünülmemeli bile bence.
FPS oyunları oynadığım için TN düşünüyorum. TN panel oyun için daha iyi olduğu söyleniyor.

Son düzenleme:
IPS 1080p 144Hz'e bütçen yetmiyor, VA olarak da en iyi model C24FG73. Alternatif olarak AOC C24G1 olabilir.

VA/IPS'e bütçe yetiyorsa TN düşünülmemeli bile bence.
Piyasada 144 HZ IPS monitör var mı?
VA paneller artık daha ucuz 144 HZ monitörler için.
VA konusuna gelince gecikme değerleri TN'ye göre çok yüksek 1 MS yazdığına bakmayın. Ghosting kesin oluyor, color bandling sorunu var ve bunun gibi birçok sorunları var. Renk avantajı da kalmadı bence artık son zamanlarda çıkan TN paneller renk konusunda da başarılı. Hem VA hem de TN panel kullandığım için bunu rahatça görebiliyorum.

Attığınız monitör alınabilir. XG2401'i de tavsiye ederim başarılı bir monitör.
Sadece FPS oynuyorsanız VA, IPS panellere hiç bakmayın bile.

VA konusuna gelince gecikme değerleri TN'ye göre çok yüksek 1 MS yazdığına bakmayın. Ghosting kesin oluyor, color bandling sorunu var ve bunun gibi birçok sorunları var. Renk avantajı da kalmadı bence artık son zamanlarda çıkan TN paneller renk konusunda da başarılı. Hem VA hem de TN panel kullandığım için bunu rahatça görebiliyorum.

Anladım teşekkürler önerdiğiniz monitörüde düşünmüştüm fakat 1ms ile G-sync aynı anda açılmıyormuş bu beni hayal kırıklığına uğrattı. Tabi şunuda bilmiyorum şu an aldığım monitörde ASUS'da açılıyor mu :D

Anladım teşekkürler önerdiğiniz monitörüde düşünmüştüm fakat 1ms ile G-sync aynı anda açılmıyormuş bu beni hayal kırıklığına uğrattı. Tabi şunuda bilmiyorum şu an aldığım monitörde ASUS'da açılıyor mu :D
Yok hocam açılıyor ben XG2401 kullanıyorum. Bahsettiğiniz olay VA panel modelinde var, XG2401'de böyle bir şey yok.
Asus'da da açılıyordur muhtemelen.
XG2402'yi de düşünebilirsin. Kasa hariç XG2401'in aynısı ama arkadan bakınca daha şık duruyor :) Standı da daha iyi.

Aynen öyle hocam her TN panel aynı değil gayet iyi renkler veren TN panel monitörler de var piyasada artık.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı