Oyun İçin Intel i5 6600K vs Intel i7 6600K

Savaş Çetin

Kilopat
Daha fazla  
Gelecekli oyun bilgisayarı almayı düşünüyorum. Seçimim Intel i7 6600K ama kimi gerek yok kimi var diyor. Bütçem max 4900 TL. İsterseniz sistemi de atarım. İşlemciyi i5 alıp ekran kartını MSI GTX 1070 mi alayım? Yoksa ne de olsa ekran kartını yükseltirim, işlemci şimdiden tam olsun deyip i7 6700K mı alayım?
Not: Sistemi gelecekteki oyunlara göre yükseltirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sistemin tamamının belirli bir kalite düzeyinde kalmasında yanayım. Anakart, işlemci, ram vs iyi olmalıdır. Ucuz bir donanım yapıp üzerine gtx 1070 gibi bir ekran kartı koyulmamalıdır. I5 6600k gtx 1070 için yeterli bir işlemci fakat geleceğe dönük olsun istiyorsunuz, ben işlemci değişimini sevmeyen birisiyim (daha masraflı oluyor) bu yüzden i7 6700k almanı öneririm. Ekran kartın dışındaki diğer bileşenleri belirli bir kalitede al daha sonra ekran kartını alırsın, bir süre ekran kartsız yada geçici bir ekran kartı kullanarak idare etmeni öneririm. Fakat beklemek istemiyorsanız i5 6600k + soğutucu yerine i7 6700 + stok fan kullanmanızı tavsiye ederim. Benchmark testlerinde i7 6700 işlemcinin i5 6600k (OC) a göre daha stabil bir düzeyde çalıştığını görebilirsiniz. İkisinin farkını oyunlarda anlamanız çok zordur, küçük oynamalar olmaktadır. Hangisi daha hesaplıysa onu alabilirsiniz. Genelde i7 6700 ile stok fan daha hesaplı olmaktadır, belirtmek istedim.

Hocam Bence İ7 6700K alın neden derseniz ileride daima yukseltebileceginiz bir sistem olur zaten ekran kartlarinin akıbetini gördünüz nanometre yarı düsüsle inanilmaz performans artti artik i5 ler bilebzorlanio i7 tavsiye ediolar bence i7 alinki hem iciniz rahat etsin hemde yarinlara hazir olursunuz

İşlemcinin oyuna pek etkisi yok eğer bütçeniz yoksa GTX 1070 ekran kartını kullanıyorsanız i5 6600 bile yeterli olacaktır.

Ben sistemin tamamının belirli bir kalite düzeyinde kalmasında yanayım. Anakart, işlemci, ram vs iyi olmalıdır. Ucuz bir donanım yapıp üzerine gtx 1070 gibi bir ekran kartı koyulmamalıdır. I5 6600k gtx 1070 için yeterli bir işlemci fakat geleceğe dönük olsun istiyorsunuz, ben işlemci değişimini sevmeyen birisiyim (daha masraflı oluyor) bu yüzden i7 6700k almanı öneririm. Ekran kartın dışındaki diğer bileşenleri belirli bir kalitede al daha sonra ekran kartını alırsın, bir süre ekran kartsız yada geçici bir ekran kartı kullanarak idare etmeni öneririm. Fakat beklemek istemiyorsanız i5 6600k + soğutucu yerine i7 6700 + stok fan kullanmanızı tavsiye ederim. Benchmark testlerinde i7 6700 işlemcinin i5 6600k (OC) a göre daha stabil bir düzeyde çalıştığını görebilirsiniz. İkisinin farkını oyunlarda anlamanız çok zordur, küçük oynamalar olmaktadır. Hangisi daha hesaplıysa onu alabilirsiniz. Genelde i7 6700 ile stok fan daha hesaplı olmaktadır, belirtmek istedim.
Kesinlikle hocam bende 6600K ve soğutucu alacaktım fakat bütçe olarak i7 6700e eş değer ve performansı eş değer olmuyor üstelik işlemci eskiyor.

İleriye yönelik bir sistem toplamak istiyorsan 2017' yi bekle ve 7. Nesil işlemci al. Sana tavsiyem budur. Bende şimdiki sistemimle idare edip öyle yapacağım. Tabi elinde seni idare edecek bir sistem yoksa ve lazımsa sana kalmış.

İşlemcinin oyuna pek etkisi yok eğer bütçeniz yoksa GTX 1070 ekran kartını kullanıyorsanız i5 6600 bile yeterli olacaktır.

Kesinlikle hocam bende 6600K ve soğutucu alacaktım fakat bütçe olarak i7 6700e eş değer ve performansı eş değer olmuyor üstelik işlemci eskiyor.
İşlemcinin oyuna pek etkisi yoktur demek yanlış olur, i5 6600k ile i7 6700k'nın arasındaki FPS farkı görülebilir değerde, bazı oyunlarda i7 6700k i5 6600k'dan 5-6 FPS, bazı oyunlarda ise 20-25 FPS daha ileridedir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı