Oyun için Intel mi, AMD mi?

Hüseyin Akyol

Hectopat
Daha fazla  
Yaz başında yüksek bütçeli bir sistem toplayacağım. Masraf olarak hiçbir şeyden kaçınmayacağım, kendi kişisel takıntım olarak bir şey yaparken emek vermişken en iyisi olsun isterim.
GTX 1080 Ti barındıran bir sistem toplayacağım ancak aklıma takılan bir soru var.
1080p çözünürlükte Intel daha iyi ama 2K ve 4K oyuna gelince AMD ve Intel aynı performansı sergiliyor.
Mantıken GTX 1080 Ti almısken 1080p oynamak saçma geliyor.
Ayrıca monitör olarakta işe bakarsak G-ysnc ve Freesync fiyat farkları cok fazla.
Bir de FreeSync monitör alternatifi çok daha fazla.
Sizce AMD Ryzen 1800x barındıran bir sistem mi toplamalıyım ya da Intel i7 8700K mı?
( Yaz ayında alacağım için Ryzen 2'leri de bekleyebilirim )
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD tabanlı sistem toplamak daha iyi olabilir.

Yazın alacaksanız almadan en fazla 1 ay önce konuyu açabilirsiniz. R5 1400 ve i5 7400 gibi karşılaştırmalarda Ryzen daha önde ama oyunlara tam oturmadığı için tam istenilen performans alınamayabiliyor. Üst seviye işlemci alınacaksa alternatif çok. Yeni seriler çıkabilir, her şey olabilir. Şu an için Intel de AMD de mantıklı gibi.

Elma veya armut al.
Elma al.
Armut al.
Hem armut hem elma al.
İkisini de alma.

P',P,Q',Q böyle uzar gider.

Mantıklı olmak lazım hangisini alırsan çocuğun mutlu olur ?

Şahsen artık AMD sistemden başkasına gözüm kaymıyor. Nvidia'nın gelecek serisinden bir ekran kartı parasıyla şuan 1060'lı sistem dizebilirsiniz ben öyle düşünüyorum. Ryzen işlemciler İntel işlemcilerin pabucunu dama atacak. AMD'nin önümüzdeki dönemlerde güçlü ekran kartlarıyla karşımıza çıkacağını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı