Oyun için IPS mi VA mı?

Rekabetçi oyunlar için TN hikayeli oyunlar için IPS önerıyorlar ben her ikisini de oynuyorum ikisinin de ortası olan VA'yı mı almalıyım?

Tamamen sana kalmış hangi tarz oyunları daha çok oynuyorsan o panele yönelmeni tavsiye ederim.
Ben CS;GO oynuyorum genellikle TN panel kullanıyorum fakat TN panel üzerinden Dying Light ve Tomb Raider'da oynuyorum

Rekabetçi oyunlar için TN hikayeli oyunlar için IPS önerıyorlar ben her ikisini de oynuyorum ikisinin de ortası olan VA'yı mı almalıyım?
Kesinlikle IPS almalısın. VA ve IPS panellerini deneyimlemiş biri olarak VA panelde garip bir netlik sorunu var. Pikseller pürüzlü gibi hiç net değil.

İkisi de iyi fakat sakın TN panel almayın. Ben IPS kullanıyorum. Triple a oynadığıım için.

Kesinlikle IPS almalısın. VA ve IPS panellerini deneyimlemiş biri olarak VA panelde garip bir netlik sorunu var. Pikseller pürüzlü gibi hiç net değil.
O monitörden monitöre değişir ancak yine de kalite olarak fark oluyor uzun süre VA ve IPS kullanmış biri olarak söylüyorum.

Hangi monitörü alacağın çok önemli burada mesela Samsung VA panel monitörleri bazı IPS panel monitörlerden çok daha kaliteli. Ancak aynı fiyatta IPS ve VA karşılaştırması yapacak olursan çok büyük renk kalitesi farkı görürsün. Ama bir o kadar da Hz farkı ve gecikme süresi farkı görürsün. Ben oyunları eğlencesine oynuyorum, hikayeli oyunlar, RPG oyunlar, survival oyunlar oynuyorum sosyal medyada takılıyorum diyorsan IPS.
Bilgisayardaki vaktimin %50'sini FPS oyunları oynayarak geçiriyorum diyorsan VA.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…