Oyun için IPS mi VA mı?

Hocam göz ağrısını saymayalım mesela. Xbox Series X için monitör arıyorum ben haftalardır araştırıyorum hâlâ karar veremedim. Her türlü oyunu oynuyorum bu arada. Warzone'dan RDR'ye, AC'den BF 5'e. 2 monitör arasında kaldım. Samsung Odyssey G7'nin IPS panel monitörü ve LG27GP850-B. Siz hangisini önerirsiniz bilginiz var mıdır?

Son düzenleme:
Konuyu hortlatarak yazayım. Bazıları ips kağnı gibi kalıyor demiş ama insan gözünün 1ms - 4ms farkını anlaması mümkün değil. O yüzden ben film,video ızleyecem, oyunlarda renkleri çok güzel görecem diyorsanız kesinlikle ips alın. Yok ben sürekli fps oynarım anlık gecikmeye bile tahammülüm yok diyorsanız va alabilirsiniz. Bir de va paneller siyah rengi ips panellere göre daha iyi verir. Ben kendim ips tercih ediyorum ama va alana da niye va aldın çöp diyemem tercih meselesi. Yalnız tn panel şu çağda cidden alınmaz.

3yıldır LG 32gk650f Gaming Monitör kullanıyorum, Film dizi izliyorum arada oyun oynuyorum, çoğunlukla netflix takılıyorum, Tüm açılardan (geniş açı) renk kaybı ve solma yok ve renk tonlarıda çok canlı , ips gibi net gösteriyor, VA panel olmasına rağmen, Tabii her VA panel aynı olmaz bazı VA paneller geniş açı farklılık gösterebiliyor, renk konusunda, Doğal gerçekçi renk ve her açıdan kesinlikle renk kaybı ve solma olmasın diyorsanız İPS tercih edebilirsiniz, En güzeli almak istediğiniz ürünü kendiniz test edin. ben mesela İPS panel almayı düşünüyordum, arkadaşlarımda gördüm bu modeli VA panel olduğuna şaşırdım, ve hemen sipariş verdim 3 yıldır keyifle kulanıyorum.

Qd oled>oled>kaliteli va>=kaliteli ips>ips>kalitesiz va>tn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…