Oyun için işlemci tercihi

Tek çekirdek maksimum alınacak FPS'i değiştirirken, çoklu çekirdek FPS stabilitesini sağlar. Thread kavramı da sanal çekirdek olarak adlandırılır ve yine hyper threading adı verilen teknoloji ile geliştirildiğinden dolayı birçok Intel işlemcilerinde kullanılır. Gerçek çekirdeğe yakın sonuçlar verir.

Örnek sistemde FPS stabilite ve maks. FPS deneyimleri:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda çoklu cekirdek önemli ama mimari verimlilikten dolayı her çekirdek aynı FPS'i vermiyor.
Örnek 9600k 6 çekirdek, 2700x 8 çekirdek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sanal izlek olayını ise oyun performansında pek takmayın:

4790k dört çekirdekli bir işlemci.

@Teacher80 CPU kullanımına baktığımızda R7'nin CPU kullanımı %10 seviyelerindeyken İntel %50'lerde geziyor. Ryzen %50'yken İntel %80'lere geziyor. Bu da saf güç olarak R7 olanın daha iyi olduğun gösteriyor.

Sadece oyun oynayacaksanız, yayın veya render yapmayacaksanız Intel de alabilirsiniz. Kişisel tercih olarak ben Ryzen alırdım. Saf performansı yüzünden. İleride bir ekran kartı takarsam darboğaz yapmaması için veya işlemci değişirsem anakart değişmemek için.
Ancak bunları göz önünde bulundurmuyorsak Intel oyun konusunda daha başarılı diyebiliriz.

@Teacher80 CPU kullanımına baktığımızda R7'nin CPU kullanımı %10 seviyelerindeyken İntel %50'lerde geziyor. Ryzen %50'yken İntel %80'lere geziyor. Bu da saf güç olarak R7 olanın daha iyi olduğun gösteriyor.

Sadece oyun oynayacaksanız, yayın veya render yapmayacaksanız Intel de alabilirsiniz. Kişisel tercih olarak ben Ryzen alırdım. Saf performansı yüzünden. İleride bir ekran kartı takarsam darboğaz yapmaması için veya işlemci değişirsem anakart değişmemek için.
Ancak bunları göz önünde bulundurmuyorsak Intel oyun konusunda daha başarılı diyebiliriz.
Attığım diğer videolarla amacım oyunların sanal izlek kullanmadığını göstermekteki. Msi Afterburner gibi programlar AMD'nin sanal izleğini de hesaba katıyor galiba. Ortada kullanılmayı bekleyen bir potansiyel olup da oyunların kullanmaması gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Bu daha kapsamlı bir araştırma:

Benim de tam olarak anlatmak istediğim bu, gerçek zamanlı üç boyutlu oyun hesaplamalarında sanal izlekler kullanılamıyor. Ölçüm programlarında işlemci kullanım yüzdesi bu yüzden düşük çıkıyor ve algı yanılması ile oyunlarda daha fazla bir potansiyeli olduğunu zannediyoruz.
Obs ile yayın yaparken işlemci kıyaslaması:

Son düzenleme:
Oyunlarda çoklu cekirdek önemli ama mimari verimlilikten dolayı her çekirdek aynı FPS'i vermiyor.
Örnek 9600k 6 çekirdek, 2700x 8 çekirdek:

Sanal izlek olayını ise oyun performansında pek takmayın:

4790k dört çekirdekli bir işlemci.

Attığın 2. videoda bile işlemci kullanımı hyper-threadig kapalı iken 2 katına çıkmış. Nasıl kafaya takılmasın?

Attığın 2. videoda bile işlemci kullanımı hyper-threadig kapalı iken 2 katına çıkmış. Nasıl kafaya takılmasın?
Benim gibi 144 HZ monitör kullanıp, monitörün hakkını verip yüksek karelerde Bf5,Bf1 gibi oyunlar oynamak için İntel'e yöneliyoruz mecbur. Amd 3000 serisinde yüksek frekansla doğru orantılı yüksek FPS'lere çıkabilen işlemciler çıkarırsa tercih AMD olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı