Oyunlarda tek çekirdek performansı mı yoksa çok çekirdek performansı mı önemlidir? Ve işlemcilerdeki therad kavramı oyunlara etki eder mi?
Attığım diğer videolarla amacım oyunların sanal izlek kullanmadığını göstermekteki. Msi Afterburner gibi programlar AMD'nin sanal izleğini de hesaba katıyor galiba. Ortada kullanılmayı bekleyen bir potansiyel olup da oyunların kullanmaması gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum.@Teacher80 CPU kullanımına baktığımızda R7'nin CPU kullanımı %10 seviyelerindeyken İntel %50'lerde geziyor. Ryzen %50'yken İntel %80'lere geziyor. Bu da saf güç olarak R7 olanın daha iyi olduğun gösteriyor.
Sadece oyun oynayacaksanız, yayın veya render yapmayacaksanız Intel de alabilirsiniz. Kişisel tercih olarak ben Ryzen alırdım. Saf performansı yüzünden. İleride bir ekran kartı takarsam darboğaz yapmaması için veya işlemci değişirsem anakart değişmemek için.
Ancak bunları göz önünde bulundurmuyorsak Intel oyun konusunda daha başarılı diyebiliriz.
Oyunlarda çoklu cekirdek önemli ama mimari verimlilikten dolayı her çekirdek aynı FPS'i vermiyor.
Örnek 9600k 6 çekirdek, 2700x 8 çekirdek:
Sanal izlek olayını ise oyun performansında pek takmayın:
4790k dört çekirdekli bir işlemci.
Benim gibi 144 HZ monitör kullanıp, monitörün hakkını verip yüksek karelerde Bf5,Bf1 gibi oyunlar oynamak için İntel'e yöneliyoruz mecbur. Amd 3000 serisinde yüksek frekansla doğru orantılı yüksek FPS'lere çıkabilen işlemciler çıkarırsa tercih AMD olur.Attığın 2. videoda bile işlemci kullanımı hyper-threadig kapalı iken 2 katına çıkmış. Nasıl kafaya takılmasın?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.