Oyun için Linux dağıtımı önerisi

yusuf545

Hectopat
Yer
Brezilya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ7 67000-HQ GTX 950M 12 GB RAM SSD Hi Level Elite Series 512 GB
Merhaba ben oyun oynamak için inanılmaz hafif bir Linux dağıtımı arıyorum. Dağıtımın içerisine Proton ve Wine kurup oyunların içinden geçmeyi düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir?

Sistem bilgisi vermen iyi olur.

Fedora öneririm genel olarak. Tamamen oyun odaklı olsun istersen Nobara kullanabilirsin. Nobara, Fedora tabanlıdır ve sadece oyun oynamaya odaklı bir dağıtımdır. Öyle olduğu için Fedora'ya göre daha hantaldır.

Merhaba ben oyun oynamak için inanılmaz hafif bir Linux dağıtımı arıyorum. Dağıtımın içerisine Proton ve Wine kurup oyunların içinden geçmeyi düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir?
Senin ilacın şu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Garuda öneririm. Her şey direkt kurulu olarak gelir senin tek yapacağın oynamak. Ama iki sorunu var 1. Windows gibi çok kaynak tüketiyor 2. bug dolu.
Eğer uğraşırım bir şekilde kurarım diyorsan Fedora öneririm. Tabii Wine ve Proton'u senin kurman gerek. Biraz uğraştırır.

Senin ilacın şu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şş çaktırma korsanda oynayacağım.

Debian yahut Fedora kurup, NVIDIA sürücüleri ve Windows öykünme katmanlarını kurup kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Peki Fedora'nın hangi sürümü? Xfce?

Şş çaktırma korsanda oynayacağım.
Korsan oynayacaksan windows en mantıklısı. Bunun yanında attığım işletim sisteminde de korsan oyun yükleniyor. Hatta steamdeck'in kendisi üzerinde bile korsan oyun oynanabiliyor. Linuxun şimdilik yapamadığı tek şey sanırım anticheat programlarını çalıştıramadığı için rekabetçi oyunları oynatamamak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı