Terminal üstünden apt install Firefox yazılsa bile snap sürümünü kuruyordu bir zamanlar. Firefox kullanmadığım ve açıkçası Mozzilla'yı sevmediğim için pek hakim değilim.
Snap değil. Deb sürümü olan var. Kusura bakma ben eksik yazdım.
Onun haricinde snap sürümünü bende bulamadım.
Onay vermedi diye daha güvenli oluyor demedim?
Geliştirici onaylı almamış ama sitesinde destekleniyor olabileceğinden bahsettim.
İşine geliyorsa kullan? Yayımcı sana güven veren birisi ise kullan.
Bu durumu araştırdığım zaman olayın kripto para cüzdanlarını hedeflediğini görmüştüm.
Tam hatırlamadığım için AI'dan özet istediğimde buna önlem olarak uygulamaların yüklendiğinde otomatik onay almasının kapatıldığını söyledi.
Açıkçası kullanıcı bilincinin gerekirse kurslarla arttırılması gerekir bana kalırsa.
Zararlı yazılım koymayı hedefleyen kişinin zararlı yazılımı her yerde sokmaya çalıştığını anlatmaya çalıştım. SSH örneğim bunu pekiştirmek içindi.
Yoksa Flathub'ın uygulama eklenme politikasında bir açık yok. Tek faktör insan.
Maalesef insan faktörü her yerde.
Geliştiricinin problemi.
Yoksa bu opsiyon snap tarafından sunuluyor.
Bunu yazarken aklıma geldi de neden bir insan evladı bunun için bir flathub benzeri bir buildbot hizmeti ve kurulum script/gui yapmamış bu kadar isteniyorsa? Senlik bir durum değil sadece anlık aklıma gelen bir kafa patlatma.
Örneğini verdiğim
do-release-upgrade
en güzel örneği. Mükemmel sistem yükseltme.
6 ayda bir gelen ara sürümler. Şu an 25.10'da Rust'ın 1.85 ve 1.88 sürümleri depoda, Mint'te ne var 1.50 mi?
Linux Mint en son kontrol ettiğimde Ubuntu 24.04 için verilien Linux 6.11 kernelini bile deposuna eklememişti. Ben bunu gördüğümde deponun bakımını yapıyorlar mı acaba? Diye düşünmeden edemedim.
Normal Kullanıcıya bedava verilen Ubuntu Pro'nun bilgilendirmesi yapılması neden bu kadar çok abartılıyor?
Hizmet süresini 5 yıldan 10-12 yıla çıkartıyor, live patch hizmeti veriyor ve 7/24 destek. Kurumlara para ile satılan bu hizmetin ücretsiz olduğu bilgisini veriyor ama suçlular.
Reklam dersen kötü, bilgilendirme dersen iyi.
Para ile tema satıyorlar?
Buna en iyi cevabı ben değil
@Sakuya Izayoi vermişti.
Ubuntu para ile hizmet satarken, Zorin'in komikliği ne burada? Ben açıkçası paşa paşa sadece bağış linki koysalar fikirlerim çok farklı olabilirdi.
Ben sorayım?
Flathub'da VS Code kurduğum zaman vs iyi ayarlanmamış konteyner yapısı yüzünden sistem terminali kullanamıyorum. Veya yine Flathub'ı immutable dağıtımlar için savunduğum bir tartışmada konteyner içinde çalıştığı için diğer uygulamalara entegre edilemiyordu.
Snap'te ise bu sorunu daha gözlemleyemedim. Bunun için bir çözümünüz var mı?