Oyun için M.2 SSD vs SATA SSD

Kapitan

Hectopat
Katılım
18 Haziran 2013
Mesajlar
503
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar almak istediğim SATA SSD model:Samsung 860 Evo,M.2 SSD için de Samsung 970 Evo düşünüyorum sadece oyun için kullanacağım SSD'yi.
Yorumlarınızı bekliyorum :)
 
M. 2 SSD tabii ki tercih edilmeli fakat sadece oyun için M.2 almak pek de mantıklı değil. Oyun açılış süreleri karşılaştırıldığında çok yakın olduğunu görüyoruz. Mesela 250GB M.2 yerine 500 GB SATA alınabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
M.2 SSD NVMe olmadıktan sonra, SATA III ile M.2 arasında bir fark göremezsin. Tek fark; biri anakarta takılıyor, diğeri SATA III üzerinden kasada duruyor. İkisinin de yazma ve okuma hızları kafa kafaya.

M.2 NVMe SSD'nin yazma ve okuma hızları ise muazzam derecede yüksek. Oyuna yansıttığında ise arada çok fazla bir fark göremezsin. Fark bazı oyunlarda 1-1.5 saniye, bazı oyunlarda ise hiç olarak karşına çıkar. M.2 NVMe SSD'ler, veri kopyalama ve yazma işiyle uğraşıyorsan önem arz eder.

O sebeple sadece oyun için alacaksan, hangisi ucuzsa onu al fakat aradaki fiyat farkı çok değilse, M.2 alman kasada yer açılması için daha hoş olur.

Ben de Samsung 860 Evo M.2 500GB SSD kullanıyorum ve memnunum. Diğer kullandığım SSD ise Samsung 860 Evo SATA III 500GB SSD.
 
Günlük kullanım ve oyun içim M2 SSD biraz fazla masraf. Çok fark etmezsiniz zaten günlük kullanımdaki farkı. 860 EVO alın derim.
 
M.2 SSD ler throttle sorununa sahip. WD Blue SN750 veya yeni WD Black SSD'leri tavsiye ediyorum. Almadan önce mümkünse review ları okuyun. Samsung iyi ama çok pahalı.
 
hemen hemen tüm NVMe M.2 SSD'ler bu soruna sahipler. Samsung dahil. Ancak yine de throttle anındaki hızları bile normal SATA bağlantısından daha hızlı. Throttle sadece yazmada oluşuyor görünüyor.
Techpowerup daha derli toplu gösteriyor bir sayfa ayırıyor review'larında. ADATA, Corsair, Kingston özellikle burada kaybeden markalar. Samsung ve WD'nin yeni serileri daha iyi.
 
Doğrudur, ikisi farklı ve bende normalde M.2 SSD'lerde throttle olmaz sanıyordum, ama ilginçtir bazı M.2 SSD'ler'de throttle'a takılıyor, hatta Crucial MX500.
450 MB/s yazma hızı fan ile iddia edilenin altında. Buna rağmen fansız (bizim için normal) kullanımda hız kısa bir süre sonra 300 MB/s oluyor.
Bu en kötü throttle eden M.2 NVMe SSD'lerin de altında maalesef.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı