Oyun için mouse seçimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir mouse alacağım ama kararsız kaldım. Yaklaşık 50-100 Tl civarı bir şey alacağım. Siz bana ne önerirsiniz? Logitech m705 veya G300/400 nasildir? Oyun oynadığım için hassasiyet önemli benim için. MMORPG hastası değilim öyle üstunde milyon tane tuş olmasina gerek yok, FPS oynuyorum genelde. Bana kalsa Razer alacağim ama Türkiye'de malum 1-2 yer satıyor onlarda 4 katı para istiyorlar.

en ucuz Aerocool Strike X Combat Gaming Mouse / Fare fiyat

Mause için fazla para harcamana gerek yok bence. Her fare aynı işi görür. 20 Liralık bir fare ile 100 liralık bir fare arasında sadece görüntü ve ek bazı özellik farkları vardır.

Yukarıdaki linkteki fare 40 tl. Tipide güzel.Böyle birşey alabilirsin mesela.

Öneri için çok sağol, haklısın dediğinde. Bu ara bilgisayarima 300 TL ye kadar bir yatirim yapacağım, bu konudada çok karasızim. 6 yillik philips monitorum var. Turunun ilk ornegi lcd lerden. Onu mu degistirsem yoksa 60 gb lik bir ssd mi alsam hatta ssd ler cok tuzlu oldugu icin yeni bir hdd mi alsam cunku 200 gb lik 6 yillik bir hdd kullaniyorum, eger yeni hdd alirsam sistemin acilis tepki suresi gibi surelerde gozle gorulur bir fark saglar miyim? Yoksa dedigim gibi 21 lnç lik blr led monitorde alabilirim. Onerilerinizi bekliyorum.

300 Tlye alabileceğin ssd dik 60 gb lık.Sen kullanırsın 55 ini :D Windows 7 alır 20 sini :D Kaldımı sana 35 gb lık alan.Tahminen oyunu seven birisisindir.Gta4 kursan 20 gb gider. Uzun lafın kısası çok kısıtlı bir alan olur.
Performansına gelirsek herkezinde dediği gibi çok daha fazla performans sunar.
Sistem açılırken çok daha hızlı olur.Programlarda gözle görülür derecede hızlanma olur.Sistem daha hızlı tepki verir.

Ama yinede almamalısın.Çünki 300 tlye 60 gblık bir ssd alabilirsin ve çok yetersiz bir alan bu.

Paranın 200 tlsine 1 tl lık hdd alırsan daha mantıklı birşey yapmış olursun.Ama yinede monitör al derim.
Herkez ssd lerin fiyatının makul fiyatlara düşmesini bekliyor.Sazan gibi atlamamak gerek hemen diye düşünüyorum.

300 Tl yi hdd yemi ssd yemi yoksa monitöremi harcayım diyecek olursan monitöre harca derim.

HDD in 200 gblık mış zaten.Yeter sana. Mesela ben 160 gb kullanıyorum ve çok yavaş. Bende değiştireceğim.
HDD ni değiştirirsen fazla bir fark yaratmaz ama monitörü değiştirirsen oyunlarda filen daha çok işine yarar.

Uzun lafın kısası :D Monitöre harcarsan çok daha mantıklı olur.Kusura bakma bende biraz abarttım çok yazdım :d Akşam akşam gözlerini yordum :D

en ucuz Aerocool Strike X Combat Gaming Mouse / Fare fiyat

Mause için fazla para harcamana gerek yok bence. Her fare aynı işi görür. 20 Liralık bir fare ile 100 liralık bir fare arasında sadece görüntü ve ek bazı özellik farkları vardır.

Yukarıdaki linkteki fare 40 tl. Tipide güzel.Böyle birşey alabilirsin mesela.

Maalesef hiç de öyle değil. Eğer siz mayın tarlası oynayacaksanız tabii ki her fare o oyunu oynar. Ama arkadaş FPS oynayacağım diyor...

Bu bağlamda farenin :

• Yüksek DPI değerine, hatta ayarlanabilir DPI özelliğine sahip olması lazım
  • Kablolu olması lazım
  • Büyük ve avuca oturur olması lazım
  • Report rate'i yüksek olması lazım
  • Algılayıcısının kaliteli olması lazım
  • Dış yüzeyinin ter yapmaması lazım
  • Ağırlığı ayarlanabilir olması lazım
  • Alt tabanının kaygan olması lazım
  • Yazılım ile kişiselleştirilebilir olması lazım

Bu bağlamda bizzat kullandığım ve şiddetle tavsiye edeceğim bazı ürünler:

Thermaltake Tt eSPORTS Black - Mükemmel bir dış kaplaması var. Lenovo laptoplar gibi, kadifemsi.
Microsoft SideWinder X5 - Devasa bir cihaz ama bir alıştın mı bir daha kopamıyorsun. Benimkinin USB kablosu bozuldu, başka bir kabloyu yama yaptım! Foto koyabilirim.

Recep abi şöyle ucuzundan max 60 TL'lik bir fare önerirsen süper olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı