Oyun için MSI vs Asus Laptop

pctrip

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle mobil internet kafe mantığıyla evlerde toplanıp oyun oynadığımızdan bi laptop ihtiyacı söz konusu oldu daha öncesinden masaüstü kullandığımdan laptoplar hakkında çok geniş çaplı bilgilere sahip değilim. Sorularıma dönecek olursak;

1- MSI veya Asus laptop almak kanaatindeyim. 2. olarak arasında kararsız kalma durumu oluştu, siz hangisini önerirsiniz ?

2- Ekran kartı konusunda baya bi çelişki yaşamaktayım. Seçenekler şu şekilde: 4GB GTX980-4 GB GTX 1050 - 3 GB GTX1060 bu 3 ekran kartına sahip PC'ler yakın fiyatlar olduğundan tercihte sıkıntı yaşamaktayım. Forumda bazı kullanıcılar çok fark yok demelerine rağmen herkes farklı bi tavsiyede bulunuyor.

3- Fiyat aralığım 6-6.5 civarı olacak, genelde oynadığım veya oynamaya çalıştığım diyim CS:GO ve dota 2 gibi oyunlardı, ama son zamanlarda masaüstü bilgisayarım bu oyunlarda aşırı FPS sorunu ve kasma yapmaya başladı. 5 yıllık PC olacak o kadar bu nedenle dediğim fiyat aralığında söylediğim oyunlarda önümüzdeki 2-3-5 sene FPS sıkıntısı yaşatmayacak bi laptop modeli veyahut yukarıda saydığım ekran kartı seçeneklerinden hangisine sahip olsa rahat ederim?
4- Ekran boyutunu 15.6 düşünüyorum, sonuçta evde olduğumda 21" lik monitörümü kullanabilirim. Asus'un bazı modellerinde harici monitörlerde sıkıntı oluyor gibisinden şikayetlerle karşılaştım bu konuyada değinirseniz memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX980 ve GTX1060 varken niye 1050 alalım ki?
1060M GTX 980M var. Mobile ekran kartı attığım linkdeki ekran kartı iste mobile değil normal masaüstünde kullanılan ekran kartı var . İstersen bir karşılaştırmalrına bak.
6.nesil ve 1060M
Nasıl olabilir de 7.nesil 1050 veya 1050ti Ekran kartından iyi olabilir. Chipseti de Güncellenmiş olarak sizlere geliyor.
Gtx1060 Lı da notebook önerebilirdim.
Yalnız Fiyat baya bir uçuyor.

Arkadaşlar konuya ilginize teşekkür ederim. Ama GTX1060 3 GB ve araştırmalarıma göre 6GB olandan farklı olduğu söyleniyor. Bu nedenle 4GB olan 1050 seçeneği ile arasında kalmama sebep oluyor. Kullanan varsa farklarını belirtirse memnun olurum. Bide hazır konusundayken 3GB 1060 ekran kartını 6 GB ile değiştirme imkanı olabiliyor mu ? Masaüstü bilgisayarlarda pek problem olmuyor. Ama notebooklar konusunda gerçekten bilgisiz olduğumdan size danışmak istedim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı