Merhabalar, sizlerin fikir ve yardımınızı istiyorum daha önce bir konu açmıştım hangi oyuncu monitor alayım diye birkaç öneri söylemişlerdi bana konuda kafam biraz karışık IPS mi olsun yoksa TN panel mi?
İşlemci ve ekran kartım AMD ama ilerde GTX ekran kartı almayı düşünüyorum yükseltmek için.
Şu an kullandığım ürünler AMD olduğu için Viewsonic marka monitor siparişi verdim modeli de bu:
Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim. Şöyle bir sorum olucak hocam sana kullandığım işlemci ve ekran kartını altta şimdi yazıcam sana diyelim gtx geçmedim amd ile devam edicem sence iyi bir monitörmü yoksa kötümü fikrini almak isterim 499 TL aldım bunu indirime girdiği an kaçırmayım dedim ama iade etme şansım var açmadım çünkü olumsuz yorumda görmedim herkes olumlu yorum yapmış. Kafam karışık bu durumda Asus al diyen var AOC al diye var ne yapsam bilemedim onlarda fazla bir indirim oranı yok ondan oynadığım oyunlar pubg lol cs:go bu tarz oyunla forumda saolsun bir kaç hocam yardımcı oldu almamı söyledi tavsiye etti ama yinede bi sizede danışmak isterim yorumu gören arkadaşlar olursa mesajı onlarında cevap vermesini isterim tabi şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.
Ben Meraklı genç, (hesabım ban yediği için bu hesaptan yazıyorum)
Bak kardeşim o monitör senin için en iyisi bütçene'de uygun Sen diyorsun Nvidia ekran kartı alacağım diyorsun, Fakat Nvidianın özelliklerini yani GSYNC özelliğini kullanman için 2.500 TL'yi gözden çıkarman lazım bu kadar para vereceksen al. Fakat şu an o bütçeyle nvidianın GSYNC monitör alman imkansız. AMD Freesync özelliğini beleşe sattığı için pahalı değil. Ayrıca o monitör görüntü ihtiyacını karşılayacaktır. Film de , Oyun da 4k çözünürlük bekleme yani. IPS panel dedikleri sadece film için oluyor Eğer ailenle birlikte PC'de film izleyeceksen IPS al. Oyun için kullanılabilir fakat MS değeri ve HZ değerinden bir şey bekleme. TN panel ise tamamen oyuna odaklanmış fakat görüntü kalitesinden ödün vermez. Eğer çok kaliteli ve AMD'yi destekleyen Görüntü kalitesi IPS gibi bir monitör istiyorsan verirsin 1.400 TL'yi alırsın şu monitörü
Zaten pubg, Lol gibi oyunlar oynayacaksan o oyunlar o monitöre fazla bile kaliteli gelir
Film ihtiyacını'da gayet iyi karşılar. Ama dediğim gibi Nvidanın özelliklerinden yararlanmak istiyorsan, Büyük bir serveti gözden çıkart.
(HER AMD KARTI FREESYNC DESTEKLEMEZ TAVSİYEM RX580 ALMAN)
Hesabının ban yemesine üzüldüm neden yedin acaba ulaşmak istedim sana ama demekki ondan dolayı ulaşamamışım. Dediklerinde çok haklısın o yüzden daha fazla bir şey demicem konuyu burda kapatıcam dediğin gibi servet harcamak lazım baya bi para yani bütçe konusunda fazlasıyla karşılar diyorsan öyle diyorsan öyledir hocam fikrine ilgine saygı duyuyorum teşekkür ederim tekrardan valla çok yardımcı oldun bana her koşulda her konuda bir kaç gündür çok kararsız biri olduğum için böyleyim kızma sakın kusura bakma özür dilerim senden forumdaki ilgilenen herkes adınada özür dilerim devamlı aynı konuları açtığım için. Kararımı verdim aldığım sipariş verdiğim monitörü kullanıcam yarın veya ertesi günü gelir incelemeye yapıcam kullanıp gelişmelerden haberdar ederim seni.
Not : RX580 hangi ekran kartını alayım peki model olarak
Bu ekran kartı senin işini fazlasıyla görür üstelik Freesync özelliğide var.
Bu arada senin ekran kartının freesync destekler mi bilmem ama bir üst modelini alırsın ilerde.
(Ban yememin sebebi konu açarken başlığı yanlış yazdım sonra düzeltmek istedim öyle bir seçenek yokmuş birde yazı yazarken çok acele yazıyorum bazı soru eklerini atlayabiliyorum çok dikkatsizim bu konu da moderatörler sağolsun çok anlayışlılar )
Yazıları hızlı yazdığım için imla hataları olabilir alıntı yapma.
Saçma sapan bir şeyden hesabın gitmiş konu değiştirme veya konuyu silme gibi özellikler olmalı bence bende dün başlığı değiştiricektim ama bu özellikleri kaldırmışlar onu gördüm senin gibi mağdur oldum yani ilk söylediğin ekran kartını alıcam MSI modelini dediğin gibi eski ekran kartından kurtulmam lazım teşekkür ederim verdiğin örnekler Öneriler için. @ProPlayer55
İade etmicem zaten vazgeçtim bütçem hiç yok o kadar yüksek model almak için bu modeli kullanıcam bu fiyata başka uygun monitör bulmak çok zor çünkü özellikle indirimdeyken aldım dediğiniz gibi zararı büyük olucak zarar etmiş olucam başka bir monitör alamıcağım için, bir şey sorucam size bu monitörü kullanıyorsunuz bana birazda olsa bilgilendirme yapabilirmisiniz sizden ricam akış konusu oyunda konusunda kalite konusunda kullandığınız için bütün özelliklerini biliyorsunuz diye sormak istedim şimdiden teşekkür ederim size. @35UPGRADER36
Yukarda’da hocam ilk o ekran kartını tavsiye etmiş bende onu düşünüyorum teşekkür ederim ilginiz öneniriz için. @24099