Oyun için TN vs IPS Panel

Kendim Viewsonic'in VX2475Smhl-4K monitötünü kullanıyorum 4K, 60 Hz, 2 MS ve IPS panel çevremdeki arkadaşlarım ise TN panel kullanıyorlar. İkisi arasında @Nazım Paşa'nın dediği gibi ciddi fark var, e-spor ile ilgilenmeyen birinin yüksek Hz için TN paneli tercih etmelerine anlam veremiyorum. Bence TN paneli ev kullanıcısı sadece ucuz olduğu için tercih etmeli.

Yaptığınız verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sizlere tabiki IPS ve TN panel arasında fark çok var her konuda birbirinin artısı var IPS daha çoktur dediğiniz gibi ama bütçe anca bunlara yetiyor sormak istedim fırsat yakalamışken alayım dedim. Bulamıcağımın farkındayım dediğiniz gibi bu fiyata kullanıyorum şuan güzel monitör alışmam zaman alıcak ayarlar felan yapmak için kullanan biri olarak bir şey sormak istiyorum size Freesync özelliğini kullanmak için AMD ekran kartı almam lazım sizce RX 580 düşünüyorum çok mu yüksek olur yoksa bu ekran kartınımı almalıyım sizce ve bunu al derseniz buna göre kasa toplamayı düşünüyorum. Değerli hocam @Nazım Paşa sizdende bi fikir almak isterim öneri olarak nasıl bir pc toplamalıyım bu monitöre göre bütçe 4000 TL bu mesajı gören bütün hocaların ve arkadaşlarında fikirlerini önerilerini almak isterim.

Ayar olarak gaming modlarda parlaklık ve kontrast 100 de oluyor bana çok parlak geldi o şekilde. Ben 1920x1080 75hz, parlaklık 50 konstrast 70 olarak kullanıyorum, diğer ayarlarına dokunmadım. GTX 1060 ekran kartı ile kullanıyorum Freesync özelliğini kullanmıyorum anlayacağın. AMD ekran kartlarından yana hiç şansım tutmadığı için bu güne kadar, sırf Freesync özelliğini kullanmak için AMD almadım. Oyunlardan V-sync açıyorum zaten 75FPS yetiyor bana. İllede Freesync kullanmak istiyorsan AMD al, ama önemli değilse Freesync özelliği benim tavsiyem NVIDIA olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı