Oyun için Windows 10 vs Windows 11

Hocam ben de "Windows 11'de 5 - 10 FPS artış yaşadım" diyenlere bakarak orijinal İSO ile dual-boot yaptım. Valorant ile yaptığım testlerde performans rezaletti. Birkaç konuda da benimle aynı sonuçları alanlara denk gelmişimdir. Yani en azından "oyun anlamında" daha performanslı diyenlere pek aldırış etmiyorum. Benim fikrim bu yönde, yanılıyor olabilirim. Testleri 22000.65 ile yaptım.
 
Hocam ben de "Windows 11'de 5 - 10 FPS artış yaşadım" diyenlere bakarak orijinal İSO ile dual-boot yaptım. Valorant ile yaptığım testlerde performans rezaletti. Birkaç konuda da benimle aynı sonuçları alanlara denk gelmişimdir. Yani en azından "oyun anlamında" daha performanslı diyenlere pek aldırış etmiyorum. Benim fikrim bu yönde, yanılıyor olabilirim.
Benim asıl merak ettiğim konu ise Minecraft performansı. Çünkü ben Minecraft oynuyorum.
 
Ben Beta Channel sürümünü bekliyorum daha çok. Beta Channel sürümü çıkınca geçeceğim. Şu anda Dev Channel yapısı var ve çok sorunlu, o yüzden geçmiyorum.

Benim merak ettiğim konu kullananların deneyimleri idi.
Hocam dev sürümde bir sorun görmedim.(Kullanıyorum)FPS artışı yaşadım.
 
Benim asıl merak ettiğim konu ise Minecraft performansı. Çünkü ben Minecraft oynuyorum.
Ben Windows 10'da aktif olarak Valorant oynadığım için farkları çok net anlayabiliyorum ama Minecraft için yorum yapamam. Oyun anlamında daha aşağı performans alır mısınız bilmem ama FPS artışı olarak geri dönüş alacağınızı pek sanmıyorum. Hatta bellek miktarınız sınırlı ise sorun yaşamanız da muhtemel. Arka planda pencere yöneticisi zaman zaman çok fazla bellek kullanabiliyor; görsel efektlerden dolayı.
 
Beta Channel yapısı oldukça optimize ve stabil bir yapı olacak. Performansı merak ettiğim için bu konuyu açtım.

Şu ana kadar ilginçtir ki hiç bug ile karşılaşmadım. Hiçbir oyunda FPS düşüşü yaşamadım, hatta 10 15 FPS artış gösterdi. Arayüz güzel olmuş, Windows 10 ile karşılaştırılamaz bile. Şu haliyle bile ideal, nihai sürüm nasıl olacak merak ediyorum.
 
Şu ana kadar ilginçtir ki hiç bug ile karşılaşmadım. Hiçbir oyunda FPS düşüşü yaşamadım, hatta 10-15 FPS artış gösterdi. Arayüz güzel olmuş, Windows 10 ile karşılaştırılamaz bile. Şu haliyle bile ideal, nihai sürüm nasıl olacak merak ediyorum.
Ben sanal makinede Dev sürümünü test ederken birkaç bug ile karşılaştım. Bir kere explorer.exe hiçbir şey yokken çöküp yeniden başladı. İkinci olarak 22000.65 yapısında kişiselleştirme ayarlarında yer alan temayı kaydetme tuşu çalışmıyor, klasik kişiselleştirme panelini kullanmam gerekiyor. Bir kere de Ayarlar'dan Insider programı sayfasına girmeye çalışınca Ayarlar uygulaması çöktü (Yapı 22000.51 yüklüydü).

Benim sanal makinedeki deneyimim bu şekilde oldu. O yüzden zaten Beta sürümünü bekliyorum. Ayrıca Dev Channel'a katıldıktan sonra bir daha geri çıkmanın bir yolu yok, tek çare maalesef ki format. Beta'da ise test edilen sürüm nihai sürüm aşamasına ulaştığında çıkma seçeneği mevcut. O yüzden Beta Channel'dayım ve bu ayın ilerleyen günlerinde Windows 11, Beta Channel'a yayınlanacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı