Oyun için Windows 11 mi Windows 10 mu?

@Black_eagle 1903 arayüz ve masaüstü performansı olarak Windows 10'a göre hiçbir fark yok. Sistemimde ek olarak HDD takılı olmasına rağmen her şey hızlı çalışıyor. Sizin attığınız gibi ufak tefek hatalar var onları da hızlı düzeltiyor Microsoft zaten.

Yıllardır Custom Windows kullanan biri olarak Windows 11 23H2 ile birlikte stock Windows'a döndüm. Hiçbir bloatware vs. kaldırmadan Defender + Kaspersky + Windows Update kullanıyorum. Hatta format atmadan 24H2'ye geçtim. Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Ha tabii birkaç ufak ayar yapıyorum bunlarda Update yapsam da bozulmuyor.

Şunu söyleyebilirim ki Windows 11 ne kadar modifiyeli hali olsa da çok büyük değişiklikler var. Windows 10 da yapılan bazı ayarları Windows 11 de yaptığın anda sapıtmaya başlıyor.

Forumlarda inatla Windows 11'in oyun için daha iyi olduğunu söyleme sebebim Intel tarafında hibrit işlemciler için, AMD kısmında emin değilim ama çift zarlı işlemciler için optimize edilmesi.

Windows 11 geçicekseniz birkaç tavsiye verebilirim. Bellek bütünlüğü ayarını kapatın. Eğer emulator kullanmıyorsanız direk sanallaştırma teknolojisini devre dışı bırakın. Bir de recall özelliğini kapatabilirsiniz çünkü riskli bir özellik.

Bir de Windows 11'den bağımsız AMD sistem kullanıyorsanız resizable bar (sam) kullanmayın. Çünkü Intel+NVIDIA gibi iyi çalışmıyor. Micro Stutter'lere sebep oluyor.
Ekran kartım RX 580 olduğu için resizable bar yok zaten.
Ayrıca ben Windows 10 olsun 11 olsun stock ayarlarla kulllanmayı seviyorum...
Aslında var ya haziran 2025'te 24H2'ye geçip bir daha 10 a dönmemek var aklımda da neyse, göreceğiz bakalım.

Ekran kartım RX 580 olduğu için resizable bar yok zaten.
Ayrıca ben Windows 10 olsun 11 olsun stock ayarlarla kulllanmayı seviyorum...
Aslında var ya haziran 2025'te 24H2'ye geçip bir daha 10'a dönmemek var aklımda da neyse, göreceğiz bakalım.

Windows 11 için stock ayarlar en mantıklısı. Ufak 1,2 ayar dışında. Hiçbir şeyi kaldırmaya gerek yok. FPS olarak da yeni nesil sistemlerde söyleyebilirim ki Custom OS ve stocklarda hiçbir fark olmuyor.

Bir çok kişinin sorun yaşadığını söylemesi de bu ayarları yapmalarından kaynaklı. Özellikle windows update kullanıyorsanız kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Hangi ayarlar dersen Unlost FPS arttırma tarzında saçma sapan ayarlar. Yok HPET kapatma yok bloatware, hizmet kapatma vs.

Windows 11 için stock ayarlar en mantıklısı. Ufak 1,2 ayar dışında. Hiçbir şeyi kaldırmaya gerek yok. FPS olarak da yeni nesil sistemlerde söyleyebilirim ki Custom OS ve stocklarda hiçbir fark olmuyor.

Bir çok kişinin sorun yaşadığını söylemesi de bu ayarları yapmalarından kaynaklı. Özellikle windows update kullanıyorsanız kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Hangi ayarlar dersen Unlost FPS arttırma tarzında saçma sapan ayarlar. Yok HPET kapatma yok bloatware, hizmet kapatma vs.
windows 10 da da bir işe yaramadğını düşündüğüm ayarlar. 😎
Size katılıyorum.

1734266786572.png

Hiç bir şey kapalı değil windows üzerinde. Ram kullanımı falan da fazla gibi ama oyunlarda zaten windows ihtiyaç halinde rami düzeltiyor. AAA oyunlarda dahil olmak üzere şu ana kadar 16GB ram den dolayı düşük performans almadım.

bakın bende de söyle bir sorun vardı 11 e geçtiğimde.
Umarım bu düzelmiştir. 😎

Eki Görüntüle 2374737

Hiç bir şey kapalı değil windows üzerinde. Ram kullanımı falan da fazla gibi ama oyunlarda zaten windows ihtiyaç halinde rami düzeltiyor. AAA oyunlarda dahil olmak üzere şu ana kadar 16GB ram den dolayı düşük performans almadım.
ram tüketimi fazla ama windows 11 rami optimize eder zaten.
ayırca ben hızlı başlatı kapatarak kullanmayı tercih ediyorum sistemleri.

windows 10 da da bir işe yaramadğını düşündüğüm ayarlar. 😎
Size katılıyorum.
Windows 10'un yanlış değilsem 2004 sürümü öncesinde bu hpet muhabbeti işe yarıyordu. ISLC veya Timer Resolution kullanıp 0.500ms yapınca stutterler çözülüyordu. Fakat bende dahil çoğu kişi 0.500ms'nin sisteme zarar verdiğini bilmiyorduk.

Windows 10'un yanlış değilsem 2004 sürümü öncesinde bu HPET muhabbeti işe yarıyordu. Islc veya timer resolution kullanıp 0.500ms yapınca stutterler çözülüyordu. Fakat bende dahil çoğu kişi 0.500Ms'nin sisteme zarar verdiğini bilmiyorduk.
Şu şekil bir sıkıntı yaşadım 11 de.
Windows 11 24H2'yi ilk yüklediğim zamanlardı.
Gerçi tekolay sitesinde bunun düzeltildiği yazıyor ama.

Ekran Alıntısı.PNG

Şu şekil bir sıkıntı yaşadım 11 de.
Windows 11 24H2'yi ilk yüklediğim zamanlardı.
Gerçi tekolay sitesinde bunun düzeltildiği yazıyor ama.
HDD gözüken kısma nereden bakıyorduk unuttum bir kontrol edeyim.

Görev Yöneticisi performans kısmı.
Benim asıl sıkıntı hhfmin SSD olarak gözükmesi.
SSD diskim SSD, HDD diskim HDD olarak gözüküyor düzeltmişler. Bu tarz şeyler ufak hatalar zaten hızlı düzeltiyorlar. Mesela bir ara CPU kullanımının çok yüksek gözükmesi sorunu vardı. Fortnite oynuyorum %90 cpu kullanımı diyor. Ama sıcaklığa bakıyorum gayet normal. Artı olarak cpu kullanımı o civarlara çıktığı zaman genelde fps drop lar başlar o da olmuyordu. Bir sonraki güncelleme de düzelmişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı