@Black_eagle 1903 arayüz ve masaüstü performansı olarak Windows 10'a göre hiçbir fark yok. Sistemimde ek olarak HDD takılı olmasına rağmen her şey hızlı çalışıyor. Sizin attığınız gibi ufak tefek hatalar var onları da hızlı düzeltiyor Microsoft zaten.
Yıllardır Custom Windows kullanan biri olarak Windows 11 23H2 ile birlikte stock Windows'a döndüm. Hiçbir bloatware vs. kaldırmadan Defender + Kaspersky + Windows Update kullanıyorum. Hatta format atmadan 24H2'ye geçtim. Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Ha tabii birkaç ufak ayar yapıyorum bunlarda Update yapsam da bozulmuyor.
Şunu söyleyebilirim ki Windows 11 ne kadar modifiyeli hali olsa da çok büyük değişiklikler var. Windows 10 da yapılan bazı ayarları Windows 11 de yaptığın anda sapıtmaya başlıyor.
Forumlarda inatla Windows 11'in oyun için daha iyi olduğunu söyleme sebebim Intel tarafında hibrit işlemciler için, AMD kısmında emin değilim ama çift zarlı işlemciler için optimize edilmesi.
Windows 11 geçicekseniz birkaç tavsiye verebilirim. Bellek bütünlüğü ayarını kapatın. Eğer emulator kullanmıyorsanız direk sanallaştırma teknolojisini devre dışı bırakın. Bir de recall özelliğini kapatabilirsiniz çünkü riskli bir özellik.
Bir de Windows 11'den bağımsız AMD sistem kullanıyorsanız resizable bar (sam) kullanmayın. Çünkü Intel+NVIDIA gibi iyi çalışmıyor. Micro Stutter'lere sebep oluyor.