Oyun indirmek uzun vadede bilgisayar performansını etkiler mi?

emirabi205

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar. Elimde HP 15DA-2033NT model, Intel Core i5-10210u (1.60GHz, 2112 MHz) işlemci, Intel UHD Graphics ekran kartı, 4 GB RAM sistemli bir laptop var. Ekim ayında 0 olarak aldım. Aldığımdan bu yana bilgisayar başında uzun vakitler geçiriyorum. Fazla oyun takıntısı olan birisi değilim, bilgisayarda yüklü sadece Growtopia var. Bir de ek olarak LoL ve belki 2-3 program indirmek istiyorum. Sizce uzun vadede bilgisayarın performansını etkiler mi? Malum sistem çok iyi değil, ama programlar ve oyunlar için gereksinimleri karşılıyor. Şu an için yeni PC toplamaya da bütçem olmadığından en iyi 2 yıl bu laptop ile takılmayı düşündüğümden sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Elimde HP 15DA-2033NT model, Intel Core i5-10210u (1.60GHz, 2112 MHz) işlemci, Intel UHD Graphics ekran kartı, 4 GB RAM sistemli bir laptop var. Ekim ayında 0 olarak aldım. Aldığımdan bu yana bilgisayar başında uzun vakitler geçiriyorum. Fazla oyun takıntısı olan birisi değilim, bilgisayarda yüklü sadece Growtopia var. Bir de ek olarak LoL ve belki 2-3 program indirmek istiyorum. Sizce uzun vadede bilgisayarın performansını etkiler mi? Malum sistem çok iyi değil, ama programlar ve oyunlar için gereksinimleri karşılıyor. Şu an için yeni PC toplamaya da bütçem olmadığından en iyi 2 yıl bu laptop ile takılmayı düşündüğümden sormak istedim.
Hayır oyun oynamak ya da oyun indirmek performans kaybına yol açmaz

Eğer ki düşük gereksinimli olanağı sağlayan işlemler yapacaksanız muhteşem performans alırsınız. Ama yüksek gereksinim isteyen işlemler gerçekleştiremessiniz bu sistem arızasına veya donanımsal bir arızaya yol açabilir.

Eğer ki düşük gereksinimli olanağı sağlayan işlemler yapacaksanız muhteşem performans alırsınız. Ama yüksek gereksinim isteyen işlemler gerçekleştiremessiniz bu sistem arızasına veya donanımsal bir arızaya yol açabilir.

Yanlış bilgi vermeyin. Hiçbir arızaya neden almaz. Sadece düşük tazeleme oranında oyun oynar. Eğer hassasa bu midesini bulandırır o kadar. Sisteme hiçbir zararı yok yükte oyun oynamanın. Sadece işlemci kullanımı çok uzun süreler %60-70'i geçerse ömrü biraz kısalır işlemcinin. Atıyorum 7 yılsa 6.8e düşer.

Sakin ol dostum arkadaşım'ın bilgisayarı yüksek segment işlemleri kaldırmıyordu bu sebepten dolayı bilgisayarında fan çalışmayı durdurdu ve işlemci'ye ağır yük bindi. Oradan örnek vermek istedim :)

LoL'de ilk oyuna girdim. Bilgisayar normalden daha çok ısındı ve fanlardan baya ses geliyor çalışırken. Yalnız CPU kullanımı fazla değil, FPS normal oyunda 90-120 arası, TF'lerde en az 60'a iniyor, daha altına inmiyor. Şuan için ısınma haricinde bir sorun yok gibi, bilgisayarda hemen hemen 6 aylık olduğundan ısınma konusunda pek emin olamadım, normalde fazla ısınma yok fanların çok tozlanmadığını tahmin ediyorum. Macunlarda taşlaşmamıştır sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı