Oyun Kodlamak İçin Donanım Tavsiyesi

Cmbrk

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Geliştirici
Merhaba arkadaşlar profosyonel olarak yazılım ile ilgilenmekteyim. (java-android,c#,.net) Ve arkadaslarim ile genel oyunlar oynamaktayim buna dair ekonomik bir donanım öneriniz varsa dinliyorum. Teşekkürler.

Not bütçe aralığı isteyen arkadaşlar için 1800tl civarı bir masaüstü.harici bir ssd'li laptop mevcut.

Son düzenleme:
Bahsettiğin kodlamalar için 1000 TL'lik bir APU işini görür. Oyunda oynayacağım dediğin gibi bu sistemi tavsiye ediyorum. Bütçe belirtmemişsin. Bütçen daha yüksek ise işlemciyi i5 4460-4590-4690-4790 ile ve ekran kartını GTX 950-960-970-980 ile değiştirebilirsin.

1500.jpg

Bahsettiğin kodlamalar için 1000 TL'lik bir APU işini görür. Oyunda oynayacağım dediğin gibi bu sistemi tavsiye ediyorum. Bütçe belirtmemişsin. Bütçen daha yüksek ise işlemciyi i5 4460-4590-4690-4790 ile ve ekran kartını GTX 950-960-970-980 ile değiştirebilirsin.

Eki Görüntüle 104172
Sistem onerisi icin tesekkurler butcem duzenleme yaptigim gibi 1800 tl civari.kodlamalar icin ssd tercihimdir sistemi degistirerek ssd kullanabilirim.

Arkadaslar erken cevaplar icin teskkur ediyorum.sistem icin analiz yapip pc yi erken bir zamanda toplamayi planliyorum.:sinsi:

Öncelikle oyun kodlamayı profesyonel olarak yaptığın için burada kodlama dillerininden bahsetmen gerekirdi. (Belirtmişsiniz) Ortalama seviye bir sistemde gerekli olabilir çok yüksek bir sistemde. Siz yapım aşamasının hangi bölümünde olduğunuzu söylerseniz sistem ona göre toplanabilir. Render, poligon sayısı, işlem yada işlem görselliği derseniz ona göre söyleyebiliriz. Sadece kodlama yapıyorsanız zaten yüksek bir sisteme gerek yok ama sektörde "uygulamacı" diye tabir ettiğimiz bir branşta iseniz sisteminizin çok iyi olması gerekiyor.

Script, Java gibi kodlamalara çok yüksek sistem gerekmez ortalama bir sistem yeterlidir. Yazı yazmak yük bindirmiyor (=

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı