Oyun konsolları için %50 vergi uzatıldı

Almanyada dedesi, amcası olan var mı ? Benim konaklamamı sağlasın, yemeğimi suyumu versin yeter, her ay 300 Euro vereceğim. Zaten 3-4 asgari ücret parası biriktirsem PS5 de alırım kaliteli bir PC de.
 
Cidden artık sadece cep değil yürek yakmaya başladı. Zaten töbe haşa yeni çıkan bir konsolu almak bizim neyimize ama. Ben de isterdim 1-2 ay harçlıklarımı biriktireyim PS5 alayım Xbox alayım. Artık hayallerimize giremeyecek kadar pahallandı. Şuan bu konudaki çoğu kişinin forum kurallarını çiğneyip küfürü basmamak için kendini zor tuttuğundan eminim.
 
En azından Xbox series alırdık diye ümit ediyordum vergi düşmüyor ama umarım Microsoft indirime gider çünkü PS5 dijital versiyonu ile arasında sadece 100 dolar var.
Hani bir muhabbet vardır ya anlatayım. Babanızın da sizin de parası vardır (biz biriktirmişiz) atıyorum t-shirt alacağız, babamız der ki ben alırım sana oğlum sen harcama paranı. Biz de deriz ki tamam baba ben 5 tane alabiliyorum ben alayım sonra sen de alırsın. Sonra babamız der tamam 5 tane alırım sana. Daha sonrasında biz de deriz ki tamam sen 5 tane al, ben de paramla 5 tane alayım. Bu böyle gider...

Bu vergi olayında da aynı şey olur. İndirime giderlerse devlet der ki tamam 500 tl daha vergi koyuyorum. Xbox da der ki tamam sen koy vergiyi ben 500 tl daha indirim yapıyorum. Devlet der tamam sen yap indirimini ben 500 tl daha vergi koyarım. Bu da böyle gider...
 
Sadece Digital Edition ve gümrük vergisiyle bize PS5’in maliyeti an itibariyle 4.620,84₺.

Bunun üstüne bir sürü komedi vergi var birde. TRT payı falan 😂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı