Oyun laptopları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ne diyeyim bende masa üstü den yanayım zaten film izleyecem sem niye laptop gerek duyayım ki küçücük ekran onu telefonla yapabilirsiniz ama illa keyif olursa konsol yanayım en rahatı o
 
Herkese merhabalar.
Laptop amacı şahsi fikrim ofis uygulamaları,mail,sunum, online satış, görüşme (zoom, Skype) vb..
Insanlar laptop ile oyun oynamak istiyor.
Haricî Ekran kartlı laptop demek aynı zamanda hem pahalı hemde şarjı daha az giden cihaz demek.
Ben aldığım laptop 3 saat sonra elektrik takacak yada sürekli elektrikte kullanacaksam masaüstü alırım.
Hem ileride ram /SSD/ ekran kartı dahi ekleme/güncelleme yaparım.
Laptop oyun için değildir.
Gaming laptop alıp sürekli elektikli olarak kullanan tanıdıklarım var.. masaüstü ile ne farkı kaldı o zaman?
Haricî Ekran kartlı 6-8-10 saat şarkı giden laptop varmı?
 
Hangisi lazımsa onu kullanırsınız. Mesela çok gezen biriyseniz Dizüstü, sabit takılan biriyseniz masaüstü.

Ha, masaüstü bilgisayarların performansı ile Dizüstü bilgisayarlar yarışamaz, orası ayrı.

Bazı arkadaşlar dizüstü GPU'sunu falan masaüstü ile eşit tutuyor. Çok hatalı bir yaklaşım. Süper indirimler falan dışında masaüstü ile aynı fiyatta aynı performansı veren dizüstü olması imkansıza yakın. Çünkü bir elektronik aletin boyutu ne kadar küçültülürse o kadar maliyetli olur. Doğal olarak fiyatı artar. Bakış açınız hatalı.
 
Keyfimden laptop almadım ben de. Ayda 3-4 kere şehir değiştirirken nasıl gezdireyim yanımda kasayı? Kaldı ki uçağa verirken girdiğim zahmet zaten yeterince uğraştırıcı.

Evde koyuyorum monitörü karşıma bağlıyorum laptopu gamepadle yatarak oynuyorum, okul zamanı laptopu yatağa götürüyorum, kablosunu da geçiriyorum aradan masadaymış gibi kucağımda oyun oynuyorum. Isınma sorunu da yok. 🙂
 
Merhaba ben Gaming laptop kullandım 3 yıl oldu ondan sonra işte bu sıralar masaüstü aldım ve iyi ki almışım dedim, şimdi herkesin görüşü ayrıdır beraber değerlendirelim diye açtım konuyu, açıkçası bence laptoptan oyun oynanmaz. Neden oynanmasın diyecekseniz yani küçücük ekran kısaca ve masaüstü gibi performans alamiyorsun bir de masaüstünün keyfi ayrı ama avantaj kısmına gelelim evet laptoplar çok rahat taşınıyor yer kaplamiyor fazla ama sonuçta oyun odaklı bir cihaz almışken laptop almak saçma bence, laptop ile yatakta oyun falan oynayabiliyorsun diyenler olur yüksek ihtimal evet oynuyorsun ama şarj hemen bitiyor, sonuçta laptopu da masanda şarjda oynamak zorunda kalıyorsun. Bence laptop rahat dizi film izlemek için uygun oyun için değil ama doğru bazı arkadaşların okulları oluyor taşıma kolaylığından aliyorlar ama bence masaüstü taşıma zorluğuna değer, tabii kişisel tercih sizin fikirleriniz neler? Masaüstünün avantajları dedim zaten akıcı oyun keyfi ısınma problemi yok laptop gibi geniş ekran.

Kardeşim öncelikle düşüncelerin güzel ama biraz bakış açın yanlış :) sen oturup bir masada bir ekrana bağımlı kalacaksan eve gelince bir masaya gömülüp saatlerce odadan çıkmayı düşünmüyorsan ev ahalisiyle hiç görüşmüyorsan hay hay, masaüstünü dilediğin gibi kullanabilirsin. Ama benim bakış açımsa şöyle. Yeri gelir şehir değiştiririm laptopum bir çantayla benimle gelir yeri gelir ailemle zaman geçirirken herkes telefonla oynar ben de azıcık oyun oyniym der bulurum bir priz. Takarım fişini fanları da havalancak şekilde dizime koyarım laptopu oyun keyfini çıkartırım ister o an oturarak ister uzanarak ister oturma odasında ister kendi odamda. İster sohbet edip konuşarak ister sessiz olarak :) ha şarj olayına gelirsek o da basit. Şarjda oyun oynama konusu tamamen hayalden ibaret. Zaten şarjını çıkardığın an laptop tasarruf moduna geçer oyun açsan da kasılma yapar oynatmaz. Şarjdayken oyundan başka işlerin varsa onu yapacaksın 3 4 saat paşa paşa götürecek o şarj seni :) performans farkına bir şey diyemem ama kasma olmadıktan sonra oyunlarda FPS farkı olmuş olmamış çok önemli değil yüksek ayarda oynatıyorsa tamam :) 10 yıl Lenovo laptop kullandım 2 ay önce de RTX3050'li ASUS TUF Gaming laptopa geçiş yaptım gayet de memnunum :) benim şahsi düşüncem bu
 
Birde şu var...
Laptop'ların Ekran kartı değeri masaüstü ile aynı değil.
Laptop 3080 Ekran kartı masaüstü 3060 belki 3050 ile eşdeğer yani rakamlar birebir karşılığı değil..
 
Eğer bir evde yaşıyorsan en iyi seçim bence masaüstü. Laptop fiyatına genelde iyi bir sistem elde ediyorsun. Ben Gaming Laptop aldım 1 ay geçmeden beklediğimi karşılamadığından sattım. Geçen yaz 23k vermiştim o zaman orta yollu bir sistem alırdım sanırım.
 
Kardeşim öncelikle düşüncelerin güzel ama biraz bakış açın yanlış :) sen oturup bir masada bir ekrana bağımlı kalacaksan eve gelince bir masaya gömülüp saatlerce odadan çıkmayı düşünmüyorsan ev ahalisiyle hiç görüşmüyorsan hay hay, masaüstünü dilediğin gibi kullanabilirsin. Ama benim bakış açımsa şöyle. Yeri gelir şehir değiştiririm laptopum bir çantayla benimle gelir yeri gelir ailemle zaman geçirirken herkes telefonla oynar ben de azıcık oyun oyniym der bulurum bir priz. Takarım fişini fanları da havalancak şekilde dizime koyarım laptopu oyun keyfini çıkartırım ister o an oturarak ister uzanarak ister oturma odasında ister kendi odamda. İster sohbet edip konuşarak ister sessiz olarak :) ha şarj olayına gelirsek o da basit. Şarjda oyun oynama konusu tamamen hayalden ibaret. Zaten şarjını çıkardığın an laptop tasarruf moduna geçer oyun açsan da kasılma yapar oynatmaz. Şarjdayken oyundan başka işlerin varsa onu yapacaksın 3 4 saat paşa paşa götürecek o şarj seni :) performans farkına bir şey diyemem ama kasma olmadıktan sonra oyunlarda FPS farkı olmuş olmamış çok önemli değil yüksek ayarda oynatıyorsa tamam :) 10 yıl Lenovo laptop kullandım 2 ay önce de RTX3050'li ASUS TUF Gaming laptopa geçiş yaptım gayet de memnunum :) benim şahsi düşüncem bu.

Bir ekrana bağımlı kalmayla alakası yok sen oyununu içerde oturma odasında başka yerlerde oynama konusunda işlerini de yapma açısından bakiyorsun benim için işlerimi diğer odalarda yapmam fark etmiyor oyun oynamamda şarj olayı aynı düşünce zaten ben genel olarak yüksek donanımlı The Last of Us 1 gibi yeni çıkan oyunları oynuyorum haliyle bazılarında optimizasyon sorunlu oluyor alacağın 25k laptopa 3060 gelir ama masaüstünde RX 6700 XT falan geliyor çok büyük fark var kasma yaşamazsan bile o oyun keyfini alamazsın ailenin yanında durmaya gelelim o konuda zaten onların yanında da olsan diğer odada gene aynı evdesiniz çok görmek istersem bende onlarla telefonda takılırım şehir değiştirme konusunda az zahmet edip masaüstü bilgisayarını götürebilirsin yurt dışı ise işlerini halletmek için ucuz laptop alırsın bir tane ( not: Laptop 25k alacaksın demedim örnek verdim )
 
Benim hem gaming laptop'um hem de gaming kasam var, laptop kasamdan çok daha iyi olmasına rağmen genelde bir şey oynamak için kasamı tercih ediyorum, çünkü küçük ekran gerçekten zevk vermiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı