Oyun laptopları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Benim hem Gaming laptopum hem de Gaming kasam var, laptop kasamdan çok daha iyi olmasına rağmen genelde bir şey oynamak için kasamı tercih ediyorum, çünkü küçük ekran gerçekten zevk vermiyor.

Bazıları yorumda laptopa monitör alınıp yansıtılabilir demiş şimdi laptopa alırsan sen monitörü klavye falanda alacaksın o olacak çakma masaüstü ne gerek var mantıken+ şu an mesela 25k piyasasında en uygun laptop 3060'lı ve tam güç değil yani 3060 da zaten 40 serisi ekran kartlı laptoplar bildiğim kadarıyla masaüstü 3060 gücünde 25k daha az performans veren bir şeye vermek saçma + olarak evet kasa tercihin senin zevkin.
Bazıları da ne laptoplar var masaüstünden iyi demiş şimdi en iyi laptop ile en iyi masaüstü arasında dağlar kadar fark olur bu kadar genel olarak bu mesajda senin ve çoğu kişinin mesajını kastettim fikrim bu eğer çok sık taşınan biriyse diyorsa iş için lazım sürekli o zaman alınır ama bence iş için ucuz bir laptop alınabilir illa Gaming şart değil ya masaüstü de evde kullanır.
 
Amelelikten başka bir şey değil. Zaten laptopların doğasında da olmadığını düşünüyorum oyun oynanması. i5 11400H, RTX 3050'li laptop kullanmaktayım ben de. Şunu söylemeliyim ki, oyun oynamak pek keyif vermiyor. Performansından falan da memnunum, benim için uçak gibi bir şey. Klavye hissiyatı da iyi, ekranı da öyle. Hatta hoparlörüne kadar muazzam bir cihaz. Ama yok. i5 3470'li masaüstü bilgisayar olmasına rağmen, bu bilgisayarda monitörle oyun oynamak çok daha keyifli oluyor laptoba nazaran.

Başta zaten taşınılabilir olsa bile bunu taşımak işkenceden başka bir şey değil. Bir de oyun için kullandığımızı var sayalım, ufacık laptop çantasına önce laptobun kendisini, sonra şarj aletini, (küçümsenmeyecek kadar büyük) mouse, kullanılıyorsa harici klavye, mevcutsa gamepad, ihtiyaç duyuluyorsa da harici soğutma vesaire vesaire. Taşınılabilir özelliği nerede tam olarak? Dışarı çıkarken yanıma alıyorum ihtiyacım olduğu için, kolum kopuyor resmen taşırken. Bu da hayattan soğutuyor adamı.

Tam performans kullanabilmek için full prizde kalma saçmalığına zaten gelmek bile istemiyorum. Prizden çıkartıp kullanınca da şarjı çok çabuk bitiyor, keza performans yarıdan fazla düşüyor. Ayarı var, ama full ayarda kullansanız bile yine de tam performans alamazsınız. Alamadığınız gibi, şarj daha da hızlı boşalır. Bu konuda laptopları suçlayamam, sonuçta kullanılan parçalar hayvan gibi güç tüketiyor. Şarj aleti de PSU görevi görüyor diyeceğim, ama diyemiyorum. Çünkü bu handikaplardan anlaşılıyor laptopların doğasında aslında oyun oynanmak olmadığı. Ha bir de Gelişmiş Güç Seçenekleri'nde Tam performans seçeneği seçilmiyor, sadece Dengeli seçeneği var. Ne ayak? Bu sorunun çözümünü de bulamadım. Muhtemelen şarj aletinden tam verim alabilmek için bunu zorunlu kıldılar, ama ben tam performans modunda kullanmak istiyorum belki sanane kardeşim?

Onun dışında ekranı falan o kadar sorun etmedim. Özellikle Valorant gibi oyunlarda gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Cihazdan memnunum zaten. Ama sonuç olarak, laptopların oyun amaçlı üretilmesini saçma buluyorum. Oyun oynamak isteyen adam Masaüstü veya konsol kullanmalı. Bazen ben de yer değiştiriyorum, masaüstünü taşıyamadığım için laptop aldım. Hem ilk defa oyuncu laptobu kullanacağım için merak da etmiştim kullanımını, yalan yok.

Son olarak, laptobu harici monitöre bağladığımızda laptobun ekranı neden açık kalmak zorunda? Monitöre bağlamışım daha detaylı bir deneyim elde etmek için. Görmeme engel olmasın diye ekranı katlayarak kapatıyorum, uyku moduna geçiyor laptop. Ulan HDM-I ile harici monitöre bağlamışım, sal beni takılayım işte. Bunun bir ayarı var mı bilmiyorum ama, gerçekten çok sinir bozucu bir durum.

Sık sık yer değiştiriyorsanız, masaüstüyü yanınızda taşımak imkânsızsa son çare olarak gaming laptop düşünebilirsiniz. Onun dışında bulaşmanızı tavsiye etmem. Pahalılar da zaten.
 
Uzun süredir Laptop kullanan biri olarak söylemeliyim ki oyun laptop dan oynanmıyor hocam. Masaüstü hem rahatlık hem performans hem de ergonomik açıdan çok çok daha iyi bir tercih.
 
Son olarak, laptobu harici monitöre bağladığımızda laptobun ekranı neden açık kalmak zorunda? Monitöre bağlamışım daha detaylı bir deneyim elde etmek için. Görmeme engel olmasın diye ekranı katlayarak kapatıyorum, uyku moduna geçiyor laptop. Ulan HDM-I ile harici monitöre bağlamışım, sal beni takılayım işte. Bunun bir ayarı var mı bilmiyorum ama, gerçekten çok sinir bozucu bir durum.

Konuyla alakasız ama belki bir yardımı olur diye yazıyorum. Başka bir ekran bağladığınızda, örneğin TV'ye bağladığınızda laptopun ekranını kapatabiliyorsunuz. Bir tuş kombinasyonu vardı, hatırlamıyorum şimdi ona basınca 3-4 seçenek çıkıyor. Sadece birinde olsun, ikisinde olsun vesaire gibi. Ekranı katlamanıza hiç gerek yok.

İnternette basit bir araştırmayla bulabilirsiniz bence.
 
Konuyla alakasız ama belki bir yardımı olur diye yazıyorum. Başka bir ekran bağladığınızda, örneğin TV'ye bağladığınızda laptopun ekranını kapatabiliyorsunuz. Bir tuş kombinasyonu vardı, hatırlamıyorum şimdi ona basınca 3-4 seçenek çıkıyor. Sadece birinde olsun, ikisinde olsun vesaire gibi. Ekranı katlamanıza hiç gerek yok.
''Kapak kapatıldığında yapılacakları seçin'' ayarıyla olmuyor mu zaten? Bu da yapılabilir.
 
''Kapak kapatıldığında yapılacakları seçin'' ayarıyla olmuyor mu zaten? Bu da yapılabilir.
O da oluyor tabii ama 2 ekran olunca istediğiniz ekranda yansıtma seçeneği çok daha pratik. Çünkü normalde de kapak kapatılınca uyku moduna girmesini isterim ben şahsen.

Bunun için özel kombinasyon varken onu, yani uyku ayarını değiştirmeye gerek yok bana göre.
 
Amelelikten başka bir şey değil. Zaten laptopların doğasında da olmadığını düşünüyorum oyun oynanması. i5 11400H, RTX 3050'li laptop kullanmaktayım ben de. Şunu söylemeliyim ki, oyun oynamak pek keyif vermiyor. Performansından falan da memnunum, benim için uçak gibi bir şey. Klavye hissiyatı da iyi, ekranı da öyle. Hatta hoparlörüne kadar muazzam bir cihaz. Ama yok. i5 3470'li masaüstü bilgisayar olmasına rağmen, bu bilgisayarda monitörle oyun oynamak çok daha keyifli oluyor laptopa nazaran.

Başta zaten taşınılabilir olsa bile bunu taşımak işkenceden başka bir şey değil. Bir de oyun için kullandığımızı var sayalım, ufacık laptop çantasına önce laptopun kendisini, sonra şarj aletini, (küçümsenmeyecek kadar büyük) mouse, kullanılıyorsa harici klavye, mevcutsa gamepad, ihtiyaç duyuluyorsa da harici soğutma vesaire vesaire. Taşınılabilir özelliği nerede tam olarak? Dışarı çıkarken yanıma alıyorum ihtiyacım olduğu için, kolum kopuyor resmen taşırken. Bu da hayattan soğutuyor adamı.

Tam performans kullanabilmek için Full prizde kalma saçmalığına zaten gelmek bile istemiyorum. Prizden çıkartıp kullanınca da şarjı çok çabuk bitiyor, keza performans yarıdan fazla düşüyor. Ayarı var, ama Full ayarda kullansanız bile yine de tam performans alamazsınız. Alamadığınız gibi, şarj daha da hızlı boşalır. Bu konuda laptopları suçlayamam, sonuçta kullanılan parçalar hayvan gibi güç tüketiyor. Şarj aleti de PSU görevi görüyor diyeceğim, ama diyemiyorum. Çünkü bu handikaplardan anlaşılıyor laptopların doğasında aslında oyun oynanmak olmadığı. Ha bir de gelişmiş güç seçenekleri'nde tam performans seçeneği seçilmiyor, sadece dengeli seçeneği var. Ne ayak? Bu sorunun çözümünü de bulamadım. Muhtemelen şarj aletinden tam verim alabilmek için bunu zorunlu kıldılar, ama ben tam performans modunda kullanmak istiyorum belki sana ne kardeşim?

Onun dışında ekranı falan o kadar sorun etmedim. Özellikle Valorant gibi oyunlarda gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Cihazdan memnunum zaten. Ama sonuç olarak, laptopların oyun amaçlı üretilmesini saçma buluyorum. Oyun oynamak isteyen adam masaüstü veya konsol kullanmalı. Bazen ben de yer değiştiriyorum, masaüstünü taşıyamadığım için laptop aldım. Hem ilk defa oyuncu laptopu kullanacağım için merak da etmiştim kullanımını, yalan yok.

Son olarak, laptopu harici monitöre bağladığımızda laptopun ekranı neden açık kalmak zorunda? Monitöre bağlamışım daha detaylı bir deneyim elde etmek için. Görmeme engel olmasın diye ekranı katlayarak kapatıyorum, uyku moduna geçiyor laptop. Ulan hdm-ı ile harici monitöre bağlamışım, sal beni takılayım işte. Bunun bir ayarı var mı bilmiyorum ama, gerçekten çok sinir bozucu bir durum.

Sık sık yer değiştiriyorsanız, masaüstüyü yanınızda taşımak imkânsızsa son çare olarak Gaming laptop düşünebilirsiniz. Onun dışında bulaşmanızı tavsiye etmem. Pahalılar da zaten.

Onun ayarı denetim masasında. Güç seçeneklerine girdiğin zaman solda "kapak kapatıldığında napılacağını seçin." gibisinden bir yazı var. Ona tıkla, sonra orada 6 tane ayar var: 3 ayar pilde çalışırken, diğer 3 ayar da prize takılıyken geçerli olacak ayarlar. Bunlardan 3.sü kapağı kapattığınde ne olacaksa onu seçiyorsun. Daha sonra değişiklikleri kaydet tuşuna basıp denetim masasını kapatıp tekrar dene.
 
Sürekli konum değiştiren birisi mecbur oyun laptopu alacak. Mesela öğrenci adam kasayı kucaklayıp okula gitmeyecek. Evde hep masada oturmaktan hoşlanmayan birisi de mecbur oyun laptopu alacak. Uzanır oyununu oynar, dizi, film vb. takılır.

Sürekli seyahat halinde değilseniz çok gereği olmadığını düşünüyorum. Oyun laptopu gezen adama lazım.

Burada mevzu oyun laptopu alıp masaüstü bilgisayar gibi hep aynı yerde kullanmak. 2-3 sene önce aldığınız oyun laptopunu evde hala aynı masadan kımıldatmayacaksanız gerçekten oyun laptopu almanın mantığı yok. Aynı paraya alacağınız daha kaliteli masaüstü bilgisayarla laptopun performansını katlarsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı