Oyun modellemek için kurs almaya gerek var mı?

1. Yapilir. Herkes yapamaz.

2. Yapilir. Her oyun yapilamaz.

3. Yapabilir, Uzun vakit alir.

4. Ingilizce*

5. Blender.

6. Sahsen yok. Ancak Google ve Youtube'dan bulmak kolay.

*Hangi programlama dili ogreneceksen ogren ilk Ingilizce ogrenmelisin. Turkce kaynaklar 99% cop. Cop olmayanlarda bir yere kadar. Ve hersey kaynaklarda yazmiyor, bazen soru sorman gerekecek ve cevap almak icin en iyi sansin Ingilizce topluluklarda. Programlama dillerinin keywordleri hepsi Ingilizce.

Elimden geldiğince yanıt vermek istiyorum.

1: İnternetteki bilgiler bence kurslardan 100 kat daha değerli. Senin öğrenme stiline göre değişir ama bana sorarsan yapılır.

2: Düşük sisteme bağlı. Bana sorarsan R5 1600 ve RX 570 oyun geliştirmek için düşük sistem sayılır. Ha 2D oyun yapacaksan falan ayrı. Bu sorduğun soru çok değişik yerlere çekilebiliyor ve detay vermen gerekiyor.

3: Tek başımayken Granny tarzı basit oyunlar geliştirebildim. Yani oluyor ama çok emek vermen gerekiyor beklentileri de çok abartmamak gerekiyor.

4: Buna bir şey diyemem çünkü bende hala bilmiyorum. Unity ve C# ile bu serüvene başlamıştım ama şimdi UE4 ile C++ üzerine yoğunlaşmak istiyorum.

5: Diğer programları denemedim ama Blender derim kesinlikle. Muazzam bir topluluğu var. Şu an halihazırda bu programı kullanıyorum.

6: Kurs denemez ama Blender için Tolga Uzun diye bir adamın videolarını izleyebilirsin. Sonra Blender Guru gibi kanallara geç ve yardım almadan da model yapmaya çalış, öğrenirsin mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…