Oyun modu açık olmalı mı?

b.t_hoodie

Femtopat
Daha fazla  
Benim laptop oyun modunda fanlar çalışıyor bayağı ve uzun zamandır temizletmediğim için rahatsız edici bir ses çıkıyor. Windows 11 de oyun modunu sadece oyun girerken kullansam sorun olur mu? Zaten genelde görsel romanlar oynarım en yüksek oynadığım oyun Detroit'di. Bir eksisi falan olur mu ben olmaz diye tahmin ediyorum ama sormak istedim.

Benim laptop oyun modunda fanlar çalışıyor bayağı ve uzun zamandır temizletmediğim için rahatsız edici bir ses çıkıyor. Windows 11 de oyun modunu sadece oyun girerken kullansam sorun olur mu? Zaten genelde görsel romanlar oynarım en yüksek oynadığım oyun Detroit'di. Bir eksisi falan olur mu ben olmaz diye tahmin ediyorum ama sormak istedim.

Oyun modunu açmak sisteminizi yorarak oyun performansını artıracak bir ayar değil. Fanlarınızın yüksek çalışmasının nedeninin oyun modu olduğunu düşünmüyorum. Ben herhangi bir faydasını veya zararını görmedim bu zamana kadar.

O modlar sadece işlemcinin çalışma gücünü belirtiliyor, internette takılmak için normal modu kullanmanda hiçbir sakınca yok, oyuna girmeden önce de oyun modunu al. Ama Blender, After Effects gibi programlar kullanacağın zaman da oyun moduna al hatta varsa yüksek performans moduna al.

Oyun modunu açmak sisteminizi yorarak oyun performansını artıracak bir ayar değil. Fanlarınızın yüksek çalışmasının nedeninin oyun modu olduğunu düşünmüyorum. Ben herhangi bir faydasını veya zararını görmedim bu zamana kadar.
benim laptop oyun modunda fanları geeksiz yere fazla çalışıyor zaten tozludur da ses artık kulağımı tırmaladığı için kapattım

Tam olarak öyle bir ayar, sistemin soğutmasıını arttırır işlemci hızını kısıtlamaz.

Tam olarak öyle bir ayar, sistemin soğutmasıını arttırır işlemci hızını kısıtlamaz.

Hocam işlemci hızınız zaten normal kullanımda kısıtlı değildir gücünü kullanır OC yapmadığınız sürece mevcut hızını kullanır yani öyle limitli hızı olup oyun modunu açınca kalkacak bir şey değil. Soğutmayı artırdığı gibi şeyleri de ilk kez sizden duyuyorum. Oyun modu açıldığında Windows 10 CPU ve GPU kaynaklarını açtığın oyuna öncelik verecek şekilde dağıtıyor, Windows Update işlemlerini oyun esnasında askıya alıyor. Fakat FPS artışı neredeyse fark edilmeyecek seviyelerde oluyor. Buyurun bakın isterseniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam işlemci hızınız zaten normal kullanımda kısıtlı değildir yani öyle limitli hızı olup oyun modunu açınca kalkacak bir şey değil. Soğutmayı artırdığı gibi şeyleri de ilk kez sizden duyuyorum. Oyun modu açıldığında Windows 10 CPU ve GPU kaynaklarını açtığın oyuna öncelik verecek şekilde dağıtıyor, Windows Update işlemlerini oyun esnasında askıya alıyor. Fakat FPS artışı neredeyse fark edilmeyecek seviyelerde oluyor. Buyurun bakın isterseniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eski laptopumun içinde kendisine ait oyun modu bulunuyordu açtığımda hem fan hızı artıyor hemde işlemcimin hız limitini kaldırıyordu. İşlemci standart modda limitliydi zaten o limite standart kullanımda ulaşmak epey zor. (Asus)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı