Oyun/Montaj için laptop önerisi

selimtti

Decipat
Katılım
16 Mayıs 2022
Mesajlar
1.870
Çözümler
4
Yer
Beyazsaray
Bütçem zorlarsam 13-14K'ya kadar çıkabilir. Oyunlarda en kötü 80 FPS almak şartıyla bilgisayar arıyorum. Ayrıca lisede otomasyon bölümünün programlarını kullanmam gerekiyor. Ki oyun ve montaj da iyi olan bir bilgisayar otomasyon programlarını rahatlıkla kaldırabilecektir muhtemelen. Önerilerinizi bekliyorum.
Not: Mümkünse en az 8 GB arıyorum.
 
Merhaba.Çok fazla bu ürünü önermem fakat bütçene uygun olarak bu ürünü öneriyorum.
Fazla önermeme sebebim işlemcinin intel değil amd olması
Ryzen 5 5500U
8GB Ram
256GB Depolama
Ekran Kartı 3050
Ürün linki:
Bu fiyatta en mantıklı laptoplardan birisi bu hocam.
 
Arkadaşlar Ryzen 5 5500U'yu oyun için tercih etmeyenlere rastladım. Sebebi nedir?

Single Core(oyuna etki eden performansi) iyi değil genel anlamda, pil ömrü ve iGPU ağırlıklı bir işlemci u ibaresindende anlaşılabileceği gibi. Fakat bütçe buyken alternatifi az.
 
Single Core(oyuna etki eden performansi) iyi değil genel anlamda, pil ömrü ve iGPU ağırlıklı bir işlemci u ibaresindende anlaşılabileceği gibi. Fakat bütçe buyken alternatifi az.
Peki bana bu işlemci Valorant/CS:GO gibi daha çok fps oyunlarında kaç fps verebilir? Orta vaadeli kullanımda(0-4 yılda) ne kadar performans düşüşü yaratır? Alacağım bilgisayarı en kötü 3 yıl idare etmem lazım. Performans düşüşünü minimumda tutmam farz.
 
Peki bana bu işlemci Valorant/CS:GO gibi daha çok FPS oyunlarında kaç FPS verebilir? Orta vaadeli kullanımda(0-4 yılda) ne kadar performans düşüşü yaratır? Alacağım bilgisayarı en kötü 3 yıl idare etmem lazım. Performans düşüşünü minimumda tutmam farz.

+8 ekleyip Dual channel yaptığınızda ortalama 100-150 arasi verir, işlemcinin bir süre sonra CPU ağırlıklı oyunlarda ne duruma düşeceği pek belli değil. Alternatifi 15.5 bandinda bulunuyor.
 

Geri
Yukarı