Oyun oynamak bilgisayara zararlı mı?

Bilgisayar ve laptoplar siz kullanın diye üretilir. Siz kullanmazsanız ne anlamı kalır ki. Arabayı alıp kullanmazsanız ne anlamı var? Saati alıp düğmelerine basmadan kullanmamanın ne anlamı var ki. Serin çalıştığı sürece hiçbir sorun olmaz rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 
Teknoloji bize hizmet etmeli. Bu aletleri kullanmak için alıyoruz tabii ki oyun oynayacağız, bu cihazlar bize eğlenme fırsatı da veriyorlar. Ancak tabii ki bir yerde bilinçli kullanıcı da olmak lazım. Sıcaklık takibi yaparsın, mesela laptopu kucağında, halıda veya koltuk üzerinde kullanmazsın. Altına oyun oynadığın zaman serin tutabilecek bir fan alırsın. Arada sırada pilde kullanıp bitirip şarj edip durduğu yerde eskimemesini sağlarsın. Belli aralıklarla fan boşluklarından süpürge ile biriken tozları çekersin kaba taslak. Temiz tutarsın ve böylece cihazının ömrünü olabildiğince uzun tutmuş olursun. Onun dışında elbette ki cihaz izin verdiği ölçüde performansını kullanacaksın :)
 
Bir aralar staj için çalıştığım bir bilgisayarcı vardı. Müşteriye bu bilgisayarda oyun oynamayın diyordu. Bozar diyordu :D

Şey o kötü bilgisayarlar için geçerli oyunlarda sistem gereksinimi yetse bile cihaz sadece Google'da gezmek için tasarlanmış oluyor fanları zayıf olduğundan oyun oynarken soğutamıyor.
 
Anlık gülesim geldi. Oyun oynamak bilgisayara zarar vermez. Sadece bilgisayarını yorar ama Zula hiç zannetmiyorum yorucağını.
 

Geri
Yukarı