Oyun oynarken 12400F - 3060Ti sistem donuyor

chagan

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16+16
SSD veya HDD modeli
500+500
Ekran kartı
3060ti
Anakart
Hm610k
İşlemci
Intel i12400f
Oyun oynarken bilgisayar donup duruyor. Spider-Man 2 oynarken 5. dakikada bilgisayar donuyor ve mavi ekran hatasındaki ses gibi bir ses geliyor. Güç düşmesinden kapatıp açmam gerekiyor bilgisayarı. Bugün 3 kere oldu, nasıl düzeltebilirim? CPU'da veya GPU'da falan sıkıntı mı var?

İşlemci sıcaklıkların ne? Stok fanla falan kullanıyorsan normal gibi.

Fazla ısınıyor olabilir. Termal macun yenilenmeli, toz, kir temizlenmeli veya soğutma sistemi yükseltilmeli eğer sorun ısınma ise. Bu sorunu yaşadığınız andaki ısı değerlerini paylaşır mısınız?

İşlemci sıcaklıkların ne? Stok fanla falan kullanıyorsan normal gibi.
Hocam oynarken baktım maks 91 fln dı 85lerde geziyor oyunda

Geçen ay temizledim, termal macunu daha hiç yenilemedim öneriniz varmı?

Hocam oynarken baktım maks 91 fln dı 85lerde geziyor oyunda

Geçen ay temizledim, termal macunu daha hiç yenilemedim öneriniz varmı?
Sorun çok yüksek ihtimalle dediğim gibi ısınma. Dediğim çözümleri uygulayabilirsiniz.

Hocam oynarken baktım maksimum 91 falan dı 85'lerde geziyor oyunda.

Geçen ay temizledim, termal macunu daha hiç yenilemedim öneriniz var mı?

85 yüksek. Stok fan ile kullanıyorsan hava soğutma al montajını kendin de yapabilirsin. Hangi uygulamadan bakmıştın sıcaklıklara?

Dediğim gibi hava soğutma taktır. Bu olay sadece ağır grafik isteyen oyunlarda yaşanıyorsa sorun zaten sıcaklıktır. Minecraft, Warband gibi ufak çaplı oyunlarda da yaşanıyorsa sıcaklıktan farklı bir durum olabilir ama çok yüksek ihtimalle sıcaklıktan kaynaklı.

Şu an LoL Client ve Discord açık sadece ve sonuç böyle.
Eki Görüntüle 2533427

İşlemciniz daha tam yükte değilken bile 85 derecelerde geziyor. En yakın zamanda hava soğutma takın çift fanlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…