Oyun oynarken 12400F - 3060Ti sistem donuyor

chagan

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16+16
SSD veya HDD modeli
500+500
Ekran kartı
3060ti
Anakart
Hm610k
İşlemci
Intel i12400f
Oyun oynarken bilgisayar donup duruyor. Spider-Man 2 oynarken 5. dakikada bilgisayar donuyor ve mavi ekran hatasındaki ses gibi bir ses geliyor. Güç düşmesinden kapatıp açmam gerekiyor bilgisayarı. Bugün 3 kere oldu, nasıl düzeltebilirim? CPU'da veya GPU'da falan sıkıntı mı var?

Dediğim gibi hava soğutma taktır. Bu olay sadece ağır grafik isteyen oyunlarda yaşanıyorsa sorun zaten sıcaklıktır. Minecraft, Warband gibi ufak çaplı oyunlarda da yaşanıyorsa sıcaklıktan farklı bir durum olabilir ama çok yüksek ihtimalle sıcaklıktan kaynaklı.

İşlemciniz daha tam yükte değilken bile 85 derecelerde geziyor. En yakın zamanda hava soğutma takın çift fanlı.
Lol ve valorantta yaşamadım 1 kere valorantta olmuştu sadece

LoL ve Valorant'ta yaşamadım 1 kere Valorant'ta olmuştu sadece.

Hocam sorun sıcaklıktan kaynaklı. LoL'de yaşamasanız bile bu ileride yaşamayacağınız anlamına gelmez çünkü termal macun eskidikçe sıcaklıklarınız daha da artacak.

Hocam sizin bir termal macun öneriniz var mı, termal macundan çok anlamıyorum.

Thermalright hava soğutma alırsan yanında termal macunda geliyor zaten. O yanında gelen termal macun yeterli. Çift fanlı modelini alırsan işini daha rahat görür. İndirim dönemlerinde 1200 bandında bulabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı