Başlıkta söylediğim gibi, Valorant oyunu oynarken Alt+Tab yaptığım zaman mavi ekran hatası alıyorum. Yaklaşık 1 hafta önce böyle bir sorun yoktu. Yeni yeni olmaya başladı.
Almış olduğum mavi ekran hataları:
SYSTEM SERVICE EXCEPTION
CRITICAL STRUCTURE CORRUPTION
Sürekli olarak TextInputHost.exe dosyası da açık olarak gözüküyor. Ne olduğuna bakınca dokunmatik ekran/klavye sürücüsü olarak gözüküyor. Kapatmak için de bakabilirsiniz:
*
Gerisi disk testi ve RAM testi.
Diskler için, HD Tune website sağlık görseli ve errorscan sonucu iyi olur.
RAM için de Memtest86 sonuçları iyi olur.
Olay raporlarını da paylaşabilirsin.
Sürekli olarak TextInputHost.exe dosyası da açık olarak gözüküyor. Ne olduğuna bakınca dokunmatik ekran/klavye sürücüsü olarak gözüküyor. Kapatmak için de bakabilirsiniz:
*
*
Aslında bu iki hatayı sadece oyundayken değil internette dolaşırken de alıyorum. Fakat sık değil bazen günde 1 kere, bazen 2 kere. Hatta hiç mavi ekran almadığım günler bile oluyor. Son 2 gündür özellikle Valorant oynarken Alt+Tab yaptığımda mavi ekran hatası aldığımı anladım. 3-4 kere denedim ilk denediğimde olmadı ama 2. 3. denediğimde mavi ekran hatasını aldım.
Dokunmatik Ekran/Klavye: Hizmetlerden devre dışı bıraktım.
Disk sonuçları:
Ram için Memtest86 programını sanırım beceremedim. (Önyükleme menüsüne giremedim)
Fakat Windows Bellek Tanılama Aracı diye bir şey çıktı karşıma onunla tarama yaptım.
Son olarak Uygulama, Kur ve Sistem Olay Raporları: Rapolar
Aslında bu iki hatayı sadece oyundayken değil internette dolaşırken de alıyorum. Fakat sık değil bazen günde 1 kere, bazen 2 kere. Hatta hiç mavi ekran almadığım günler bile oluyor. Son 2 gündür özellikle Valorant oynarken Alt+Tab yaptığımda mavi ekran hatası aldığımı anladım. 3-4 kere denedim ilk denediğimde olmadı ama 2. 3. denediğimde mavi ekran hatasını aldım.
Dokunmatik Ekran/Klavye: Hizmetlerden devre dışı bıraktım.
Disk sonuçları: Eki Görüntüle 2023096 Eki Görüntüle 2023097
RAM için Memtest86 programını sanırım beceremedim. (Önyükleme menüsüne giremedim)
Fakat Windows Bellek Tanılama Aracı diye bir şey çıktı karşıma onunla tarama yaptım. Eki Görüntüle 2023098
Son olarak Uygulama, Kur ve Sistem Olay Raporları: Rapolar
Yaptığın 2 test de dakikalık testler. Testmem5 ile 3 saat civarı açık tut ki daha iyi anlaşılsın. Dakikalık olarak yaparsan kesin sorunsuzdur diyemeyiz sorun olmasa bile. Rehbere bak.
* Rehber: TestMem5 Kurulumu
Yaptığın 2 test de dakikalık testler. Testmem5 ile 3 saat civarı açık tut ki daha iyi anlaşılsın. Dakikalık olarak yaparsan kesin sorunsuzdur diyemeyiz sorun olmasa bile. Rehbere bak.
* Rehber: TestMem5 Kurulumu