Oyun Oynarken Aniden PC Resetlenmesi

Bojkenov1c

Hectopat
4-5 gün önce yeni kasa topladım ve 2. günden itibaren bu sorunla cebelleşiyorum, henüz çözümünü bulamadım. 2-3 konu açtım ama hep sorunun tamamını görememişim veyahut yanlış anlamışım.
Oyuna girdiğimde yaklaşık 30dk sonrasında bilgisayar aniden kendini resetliyor. Normal kullanımda 2 3 saatte bir sorun olmadı. Resetledikten hemen sonra sıcaklıklara baktığımda gayet normal olduğunu gördüm. Monitörüm VGA ve ekran kartından VGA girişi olmadığı için DVI-D VGA dönüştürücü kullanıyorum ve sorunun bu yüzden kaynaklandığını pek sanmıyorum.Biraz araştırdım ve sorunun PSU'nun oyunlarda ekran kartına yetmediğini düşünüyorum. Ancak oyun performansında hiçbir sorun yok tamamiyle olması gerektiği gibi performans veriyor. Kasa soğutmasının da gayet yeterli gibi duruyor ama kesin konuşacak tecrübem yok. Kasanın parçalarını ayrı ayrı topladım ve 2 yada 3 parçayı garantiye göndermek biraz sıkıntı olacağından sorun eğer yazılım kaynaklı ise yardımlarınızla çözmek işimi çok kolaylaştıracak ve bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlara da ışık olacaktır.

Resetledikten sonra bilgisayar açılana kadar soğuyacaktır. O yüzden tam sıcaklığı öğrenmek için MSI Afterburner ile sıcaklığı kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca sisteminizi belirtir misiniz?

Resetledikten sonra bilgisayar açılana kadar soğuyacaktır. O yüzden tam sıcaklığı öğrenmek için MSI Afterburner ile sıcaklığı kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca sisteminizi belirtir misiniz?
Gigabyte b450m S2H
Kingston 3200Mhz 8gb RAM
Ryzen 5 2400G
Sapphire RX580 Nitro+o.c 8gb
Gigabyte 120gb SSD
Seagate Barracuda 1tb HDD
Cooler Master Masterbox Lite5 500W 80+ PSU
Dostum açılana kadar soğuyacaksa Afterburnerda da aynı şey olmayacak mı?
SSD olduğu için hızlı açılıyor kısa sürede hemen soğur mu acaba?

Gigabyte b450m S2H
Kingston 3200Mhz 8gb RAM
Ryzen 5 2400G
Sapphire RX580 Nitro+o.c 8gb
Gigabyte 120gb SSD
Seagate Barracuda 1tb HDD
Cooler Master Masterbox Lite5 500W 80+ PSU
Dostum açılana kadar soğuyacaksa Afterburnerda da aynı şey olmayacak mı?
SSD olduğu için hızlı açılıyor kısa sürede hemen soğur mu acaba?
Değerleri takip etmen lazım.
Soğur. Chill özelliği açıkken oyun introya girdiği zaman ekran kartına dikkat et hemen nasıl düşüyor. İşlemci de buna benzer bir değer veriyor.

İşlemci ve ekran kartının 80°C aşmaması lazım. O.C yaptıysanız veya voltajlarla oynadıysanız olabilir. Bir de yeniden başlattığınızda Wattman sıfırlandı diye hata veriyor mu?

Güç kaynağınız kasayla birlikte alınmış bir güç kaynağı galiba. 500w 80+ olarak belirtilmiş ama 12v DC kanalından kaç amper verebiliyor? Bunu öğrenme şansınız da zor gibi.

Ah o hata :) Radeon Watmann ayarlarından güç limitini +15 olarak çekin. Overclock varsa normale dönün. Voltajları ise çok az artırın(1000 ise 1010 gibi). Olmazsa voltajı çok az azaltmayı deneyin. İnternette aratırsanız daha geniş kapsamlı rehberler çıkacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı