Oyun Oynarken Anlık FPS Düşüşü

• Konuyu başlatan kel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 3.656

kel

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi günler, geçen hafta Asus n551vw satın aldım. Şu an sadece CS ve LoL oynadım. CS'yi kontrol etmedim ama LoL'de 200-220 FPS arası alıyorum en yüksek ayarlarda. Ara ara FPS 10-20'ye düşüyor ve oyun takılıyor. Ayaları en düşüğe alıp denedim aynı sorun devam etti.. CS'de daha az oluyor. Ekran kartı GTX960m 4GB, 8 GB RAM, i7 skylake. Oyunlar HDD'ye kurulu. 7200 RPM. Soğutucu da aldım yaramadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler, geçen hafta Asus n551vw satın aldım. Şu an sadece CS ve LoL oynadım. CS'yi kontrol etmedim ama LoL'de 200-220 FPS arası alıyorum en yüksek ayarlarda. Ara ara FPS 10-20'ye düşüyor ve oyun takılıyor. Ayaları en düşüğe alıp denedim aynı sorun devam etti.. CS'de daha az oluyor. Ekran kartı GTX960m 4GB, 8 GB RAM, i7 skylake. Oyunlar HDD'ye kurulu. 7200 RPM. Soğutucu da aldım yaramadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

@Recep Baltaş @Ali Güngör
Elinizdeki modeli tam yazmadığınızdan sadece bir tahminde bulanacağım. Elinizdeki laptop'daki HDD 5400 RPM ise bu yüzden FPS düşüşleri yaşıyor olabilirsiniz.

7200 diye almıştım ama 5400müş evet. Gerçekten bu kadar etki eder mi rpm? ssd ye kurunca düzeldi oyun. hdd arızalı olamaz mı? değişik sesler geliyor arada.

@sinann996 internette bu model hakkında yorumları okudum, herkeste takılma sorunu var. Ayrıca herkes pıt sesinden bahsediyor. HDD ile ilgili bir sorun olduğunu söylüyorlar. Kronik bir hata olabilir yani. Dikkat ettim, HDD'ye dosya kurarken ses sıklaşıyor. Ne önerirsiniz?

Edit: Hoparlörden geliyormuş. Bu durumda HDD'ye kurulan oyunlardan düzgün performans alamayacağım yani?

Son düzenleme:
@sinann996 internette bu model hakkında yorumları okudum, herkeste takılma sorunu var. Ayrıca herkes pıt sesinden bahsediyor. HDD ile ilgili bir sorun olduğunu söylüyorlar. Kronik bir hata olabilir yani. Dikkat ettim, HDD'ye dosya kurarken ses sıklaşıyor. Ne önerirsiniz?

Edit: Hoparlörden geliyormuş. Bu durumda HDD'ye kurulan oyunlardan düzgün performans alamayacağım yani?
Çoğu oyunda evet alamayacaksınız. Mümkünse 7200 RPM'lik başka bir disk alın.

Çoğu oyunda evet alamayacaksınız. Mümkünse 7200 RPM'lik başka bir disk alın.

Bendede aynı durum söz konusu benim laptop Storage 2.5" SATA 500GB 7200rpm (SSH) *2 varmış.Modeli ise Asus G73Sw-Ty019v modeli acaba yeni bi ssd alsam ona kursam oyunları böyle bir durum olmaz mı?

Bendede aynı durum söz konusu benim laptop Storage 2.5" SATA 500GB 7200rpm (SSH) *2 varmış.Modeli ise Asus G73Sw-Ty019v modeli acaba yeni bi ssd alsam ona kursam oyunları böyle bir durum olmaz mı?
Eğer HDD'niz 5400 RPM ise ve GTA V gibi güçlü oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşıyorsanız SSD çözüm olacaktır. Fakat SSD Fiyat/Kapasite oranı düşük olduğundan 7200 RPM'lik bir HDD ile işinizi fazlasıyla (5400 RPM'e göre) görecektir.

Arkadaşlar ukalalık yapmak istemem, merak ettiğim için soruyorum. Kardeşimde HP'nin dandik modellerinden biri vardı. Onda bile LoL en yüksek ayarlarda daha sağlıklı çalışıyordu. 4. nesil i5 işlemcili, ekran kartı gtx8xxm. HDD'nin 5400RPM olmasından başka düşünceniz var mı? AIDA64 o bilgisayarda HDD bilgilerini göstermedi nedense. Ama muhtemelen 5400RPM'dir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı