Oyun oynarken batarya 100 olunca şarj kablosunun elektriği kesmesi

WaffenTRager

Centipat
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Son zamanlarda oyun oynarken batarya tam dolduğunda şarj etmeyi anlık olarak kesiyor. Bunun haricinde şarj kablosu ve sokette arıza olduğunu da düşünüyorum ama emin olamadım. Şu an yaptığım tespitlere göre boştayken şarj etmeyi kesmiyor sadece oyun oynarken yaşıyorum. Bu sorundan dolayı ekran parlaklığı anlık olarak azalıyor ve FPS 30 a düşüyor. Bunu engellemek için yapabileceğim bir şey var mı? Ayrıca şarj kablosunun performansını nasıl ölçebilirim? Elektrikçiler bunun ölçümünü yapabilir mi? İlginiz için teşekkürler.
 
Elektrikçiler ölçümünü yapar ancak arıza bana donanımdan çok yazılımsal gibi geldi. Yine de bir yetkili bayiye baktırmanızı tavsiye ederim. Yoksa elektrikçi laptopun kasasını açmak zorunda zaten bir şey falan olur Allah göstermesin işi garantiye almak lazım diye yorumladım.
 
Yazılımsal olduğunu anlamak için ne yapabilirim? Elektrikçinin bilgisayarla alakalı yapacak bir şeyi yok sadece kablonun ölçümünü yapacak ki zaten garantisi yok sorun olmaz.
 
Şu an bir sorun daha farkettim. Windows sekmesinden arama yerine çalıştır yazacaktım bir şey yazdıktan sonra kendi kendine kapanıyor. Ayrıca bilgisayarı her açtığımda saat yanlış oluyor. BIOS la alakalı bir sorun olabilir mi? Sorunuzun cevabı Monster Abra A7 versiyonunu hatırlayamadım. i7 7700 HQ, Gtx 1050ti GPU.

Ek olarak arada sırada kendi kendine mouse imlecinin yanına yükleniyor işareti geliyor 2-3 saniyeliğine.
 
Hocam elektrikçinin yapabileceği bir şey yok. Hata tamamen yazılımsal Monster kullanman çok büyük artı çünkü bakımı ücretsiz oluyor. Küçükçekmecedeki şubesine götürebilrsen bir baksınlar olmadı Yurtiçi Kargo'yla da gönderebilirsin dediğim böyle br soruna yetkili bayinin bakması çok daha iyi olacaktır.
 
Ankara'da yaşıyorum zaten orada da bayileri var birkaç ay önce klavye arızası için bıraktım sadece 2 gün durdu geri aldığımda 3 gün açmak için uğraştım bilgisayarı yani anlayacağın onlara bırakacağıma kendim hallederim. Zaten her şeye ücret istiyorlar. Bakım dedikleri sadece macun sürmek onu da düzgün sürmemişler hiç özenmiyorlar kendim tekrardan sürdüm.

Elektrikçi sadece şarj kablosunu kontrol edecek akım ölçer ile başka yapabileceği bir şey olmadığını ben de biliyorum.
 

Geri
Yukarı