Oyun oynarken bilgisayar aniden kapanıyor

metflixe

Hectopat
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba,

PUBG ve ETS oyunlarında şu ana kadar bu kapanma sorununu yaşadım. PUBG oyununda örnek veriyorum uçak kalktığı anda bilgisayar tamamen gidiyor. ETS oyunun da ise 15-20 dakikalık sürüş sonrası kapanıyor. Isılar gayet iyi zaten sistemde sıvı soğutucu var.

Videoda ekran kartı sıcaklığı vs gözükmektedir. Tüm değerler normal olmasına göre böyle bir durum var.

Dipnot: Benim ile aynı sistemi (parçaları) kullanan bir yakınım var ve onda da kapanma durumu oldu. Onun denediği oyun supermarket together diye bir oyunda yaşadı bu sorunu birkaç kez ve hala yaşıyor sanırsam.

Sistem bilgileri

Ekran kartı:
ASUS ROG STRIX 3090.
RAM: Trident Z 16x4 DDR 4 4000MHz.
CPU: Ryzen 9 5950X.
SSD: Corsair MP600 Pro 1TB nh(X2)
Sıvı soğutma: ASUS Ryujin II 360.
PSU: ASUS Thor 1200W.
Anakart: ASUS ROG STRIX X570-E Gaming Wi-Fi II.
Kasa: ASUS ROG STRIX Helios.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür sorunları bende zamanında çok yaşadım kardeşim. Nasıl sinirlendiğin, bigisayarı kırmak istemeni gayet iyi anlıyorum ve deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki muhtemelen anakart yüzünden oluyor.

Bu tür sorunları bende zamanında çok yaşadım kardeşim. Nasıl sinirlendiğin, bigisayarı kırmak istemeni gayet iyi anlıyorum ve deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki muhtemelen anakart yüzünden oluyor.
Ya aylarca yıllarca sorunsuz kullanıyordum. Ev değiştirdim sistemi oraya topladım ondan sonra ne olduysa oldu şimdi bende anakart vs düşünüyorum aslında ama şöyle bir durum var aynı sistemleri markasına kadar aynılarını kullanan bi tanıdığım var onda da bu durumlar olmaya başlamış. O yüzden acaba genel bir problem mi diye de düşünüyorum

Getirirken bir hasar görmüş olabilir mi ya da kablo cıkması?

Getirirken bir hasar görmüş olabilir mi ya da kablo cıkması?

Arkadaş haklı bence bu da olabilir.

Ayrıca eğer sorunu çözemezsen bir bilgisayar tamircisine gitmeni tavsiye ederim. Sonra insanların söylediği şeyleri uygulayıp daha kötü bir duruma sokarsın kendini. Bir de sorunun kaynağını bulursan lütfen burada paylaş.

Bir de driverların güncel mi diye bir kontrol et.

Bir de işletim sistemin nedir?

Ayrıca kardeşim termal macun değişimi yaptın mı?

Son düzenleme:
Vallahi hocam sana önerebileceklerim bu kadar Allah yardımcın olsun.

Evet 4-5 ay önce değişmiştim. Driverlar güncel bir çok kez format attım denedim win 10 win 11 denedim farketmedi. Kafamı karıştıran nokta en ağır testleri yapıyorum pc kapanmıyor sadece bazı oyunlarda kapanıyor

O zaman PC de virüs olabilir ve bu oyunlarla birlikte çalışıyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…